5 Συμβουλές για να Βρεις Χρόνο

Ακούμε πολύ συχνά ότι δεν τρώνε σωστά και δε μπορούν να αφομοιώσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες γιατί δεν έχουν τον χρόνο αλλά ούτε και την απαραίτητη ενέργεια. Είναι μία αντίληψη που την έχουμε όλοι σε μία περίοδο της ζωής μας, είτε είμαστε καλά ψυχολογικά είτε όχι. Δυσκολευόμαστε να βρούμε χρόνο για να γυμναστούμε, να φάμε καλά, να μαγειρέψουμε και να κοιμηθούμε.

Το πιο σημαντικό όμως σε αυτό το σημείο είναι να μάθουμε να δουλεύουμε με το χρόνο που διαθέτουμε, όπως ακριβώς είναι αυτή τη στιγμή. Γιατί η πραγματικότητα είναι ότι ποτέ δεν θα έχουμε τον έλεγχο του προγράμματός μας, ποτέ δε θα έχουμε τον ελεύθερο χρόνο και την όρεξη που αναζητάμε για να αποκτήσουμε υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Ακολουθώντας λοιπόν τις παρακάτω συμβουλές θα καταλάβεις ότι μπορείς να βοηθήσεις την υγεία σου 365 μέρες το χρόνο.

1. Κατέγραψε 3 υγιεινές συνήθειες που θα ήθελες να βλέπεις στον εαυτό σου να ακολουθεί.
2. Βάλε προτεραιότητα και στόχευσε σε αυτές.
3. Μπορεί να είναι τα ροφήματα που θα πίνεις μέσα στην ημέρα, η ποσότητα των φρούτων που θα καταναλώσεις ή το πρωινό ξύπνημα.
4. Κατέγραψε με κάθε λεπτομέρεια μία ρουτίνα σου.
5. Προσπάθησε να καταλάβεις τι καταναλώνεις όταν αγχώνεσαι, όταν πεινάς, όταν δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις και όταν κοιμάσαι λίγες ώρες.

Αυτό το βήμα θα σε βοηθήσει να αντιληφθείς τι συνήθειες έχεις αποκτήσει μέχρι τώρα, ποιες είναι αυτές που συμβαίνουν λόγω κακής ψυχολογικής διάθεσης, και το πιο σημαντικό, ποιες είναι αυτές που το σώμα σου φωνάζει να αλλάξεις.

Προσπάθησε να αντιληφθείς ποιο χρονικό διάστημα μέσα στη μέρα θέλεις να φας αλλά δεν έχεις το χρόνο να μαγειρέψεις και καταλήγεις να παραγγέλνεις από έξω.

Ίσως αυτό να είναι η ώρα που γυρνάς από τη δουλειά όπου μπορείς να διαθέσεις μόνο 15 λεπτά για να ετοιμάσεις το γεύμα σου. Αν το σκεφτείς καλά, μέσα σε αυτό το χρόνο μπορείς να ετοιμάσεις μία χρωματιστή σαλάτα που θα σε συνεφέρει από το άγχος της ημέρας. Η διαδικασία της ετοιμασίας του γεύματός σου είναι μία ιεροτελεστία, ένα δώρο που προσφέρεις στον εαυτό σου μετά από μία κουραστική μέρα.

Κάποια εύκολα κόλπα που θα σου κερδίσουν χρόνο

Ετοίμασε το πρωινό από το προηγούμενο βράδυ.

Ετοίμασε το κολατσιό σου για τη δουλειά και κυρίως αξιοποίησε το Σαββατοκύριακό σου ετοιμάζοντας τα υλικά σου που θα χρειαστείς για να μαγειρέψεις μέσα στην εβδομάδα σου.

Ζήτα βοήθεια από τους ανθρώπους σου!

Μη φοβάσαι να εξωτερικεύσεις τις ανησυχίες σου στους γύρω σου, εκμυστηρεύσου τα σχέδιά σου, τη σχέση που θέλεις να βελτιώσεις με τη διατροφή, το σώμα σου που σε φωνάζει να το ακούσεις. Μαγείρεψε λοιπόν με τους φίλους σου, χαμογέλα και διασκέδασε μέσα στην κουζίνα σου.

Πηγή souldiet.gr

Author