Βρες Χρόνο για Μικρές Στιγμές Χαλάρωσης

Από την Αϊνόλα Τερζοπούλου, Δημοσιογράφο – Wellbeing Coach.

Είναι εύκολο να χαλαρώσουμε στις διακοπές. Άλλωστε για αυτό κάνουμε διακοπές. Για να χαλαρώσουμε, να δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας να ξεκουραστεί, να αδειάσει το μυαλό μας από τα προβλήματα και να αναπαύσουμε το σώμα μας. Ωστόσο, να βρούμε το χρόνο να χαλαρώσουμε δεν είναι μόνο επιθυμία στη διάρκεια των διακοπών αλλά και ανάγκη καθημερινά όταν επιστρέφουμε στην πόλη, στις δουλειές και στα προγράμματα.

Μα υπάρχει χρόνος όταν υπάρχει πίεση από παντού, οι ρυθμοί είναι απαιτητικοί και η ζωή (μας) έχει γίνει τόση έντονη; Μα ακριβώς τότε χρειάζεται.

• Για αποσυμπίεση.
• Για ψυχική ανθεκτικότητα.
• Για να κερδίσουμε ενέργεια και θετικότητα.
• Για να μπορούμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί.
• Για να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής.

Βάλτε την ξεκούραση στο πρόγραμμα σας και στο ημερολόγιο σας. Υπολογίζοντας δραστηριότητες που σας αναζωογονούν.

1. να ξαπλώσετε στον καναπέ και να κλείσετε για λίγο τα μάτια σας
2. να ακούσετε μουσική
3. να διαβάσετε ένα βιβλίο
4. να πάτε μία βόλτα
5. να δείτε ένα έργο ή να παρακολουθήσετε μία παράσταση
6. να κάνετε μία περιποίηση μασάζ
7. να βρεθείτε με φίλους

Οτιδήποτε σας αρέσει.

Αναγνωρίστε πότε υπάρχει υπερβολική δραστηριότητα και διαρκής απασχόληση και γίνετε το άτομο που όχι μόνο δουλεύει σκληρά αλλά και ξέρει πως να ξεκουραστεί. Η ξεκούραση δεν είναι χάσιμο χρόνου ούτε είναι απραγία. Είναι πολύτιμη και είναι το πιο παραγωγικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για την ψυχή και το σώμα σας για να είσαστε υγιείς.

Tip: αφήστε για λίγο στην άκρη το κινητό και το τάμπλετ και κλείνοντας τον ήχο ώστε να μην ακούτε τους ήχους των ειδοποιήσεων και αποσυνδεθείτε από τα κοινωνικά δίκτυα επιλέγοντας λίγη ώρα σιωπής για να βιώσετε ηρεμία.


H Αϊνόλα Τερζοπούλου γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι μητέρα ενός παιδιού. Προέρχεται από εκδοτική και δημοσιογραφική οικογένεια από όπου ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της καριέρα. Είναι δημιουργός του www.livelifewell.gr, πρεσβεύοντας πως η ευζωία και η ευεξία-φυσική και ψυχολογική-ως στάση είναι προσωπική συνταγή για μία καλύτερη ζωή. Προς αυτή την κατεύθυνση έχει πιστοποιηθεί σ’ επίπεδο certified instructor στη μέθοδο πιλάτες, στη γιόγκα 200-RYT Yoga Alliance και στο bodyArt by Robert Steinbacher. Στην αναζήτηση της πώς ο τρόπος που σκεφτόμαστε επιδρά στο σώμα και επηρεάζει τη διάθεση και τη στάση που τηρούμε απέναντι σε καθημερινές καταστάσεις της ζωής μας, εκπαιδεύτηκε και είναι πιστοποιημένη NLP Master & New Code Practitioner από την NLPGreece επίσημου φορέα του πανεπιστημίου Santa Cruz – California. Συμμετέχει με την ιδιότητα της ως wellbeing coach στην ομάδα της nlpingreece®. Με πολλά ετερόκλητα ενδιαφέροντα, είναι εκλεγμένη Κοινοτική Σύμβουλος στο 1ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων.

Author