Τι Κάνει ένας Life Coach;

Από τη Νάνσυ Αράπογλου, Life Coach.

Τα τελευταία χρόνια, το Life Coaching έχει αποκτήσει επάξια, το δικό του κοινό, για τον ένα και μοναδικό λόγο. Όσοι έχουν ασχοληθεί ενεργά, υποστηρίζουν, πως έχουν δει εξαιρετικά αποτελέσματα, τόσο στο διαφορετικό τρόπο προσέγγισης της καθημερινότητάς τους, όσο και στην θεαματική και τάχιστη αλλαγή στη συμπεριφορά τους απέναντι στις προκλήσεις της ζωής, σε προσωπικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο.

Κερδίζει καθημερινά έδαφος, για το λόγο ότι χρησιμοποιεί απλές και κατανοητές μεθόδους και τεχνικές. Απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να εργαστούν οι ίδιοι με τον εαυτό τους, προκειμένου να χειριστούν το μυαλό τους, ώστε να μην επηρεάζονται από τα λόγια και τις επιθυμίες των άλλων και να αποκτήσουν μέσω της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης τον αποκλειστικό έλεγχο της ζωής τους, βασιζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις αποκλειστικά. Αποσκοπεί στη βελτίωση των δεξιοτήτων, χαρισμάτων και δυνάμεων, ώστε το άτομο να φτάσει στην άριστη για αυτόν επίδοση.

Τι κάνει όμως πραγματικά ένας LifeCoach και τι τον κάνει εξαιρετικό;

Το πρώτο πράγμα που κάνει ένας εξαιρετικός Life Coach, είναι να δει σε εσένα, αυτό που εσύ δεν μπορείς να δεις στον εαυτό σου. Και αυτό, δεν είναι άλλο από τον Νικητή που κρύβεις μέσα σου. Ένας εξαιρετικός Coach, σε βοηθάει να μεταμορφωθείς από έναν απλό παρατηρητή της ζωής σου, σε ένα… Δυναμικό Δημιουργό του Πεπρωμένου σου!

Πρόκειται για μια συμμαχία όπου μαζί με τον coach εστιάζει στις λύσεις και στα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς και στον τρόπο που μπορεί αυτό να επιτευχθεί.

Σε βοηθάει να ανακαλύψεις τις Άπειρες Δυνάμεις που ήδη έχεις, αλλά δυσκολεύεσαι να τις δεις! Σε συνοδεύει σε ένα ταξίδι όπου μπορείς να βρεις τι δίνει νόημα στη ζωή σου, να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου, να ενισχύσεις την επαγγελματική σου απόδοση ή ακόμα και να αλλάξεις την καριέρα σου.

Να οριοθετήσεις τις σχέσεις σου, γιατί επιτέλους θα ξεκαθαρίσεις εσύ μόνος/η σου ποια είναι τα θέλω σου. Αν θέλεις να θέτεις τους στόχους σου με τέτοιο τρόπο ώστε η επιτυχία να είναι μονόδρομος, αν ψάχνεις να βρεις γιατί εσύ ο ίδιος/α σαμποτάρεις τον εαυτό σου, αν θέλεις να αυξήσεις το εισόδημά σου με αποδοτικές για εσένα αποφάσεις, ή ξεκινάς μια επιχείρηση και χρειάζεσαι ενίσχυση των δυνατοτήτων σου, τότε ένας Life Coach μπορεί να σε βοηθήσει.

Σε μια Life Coaching συνεδρία οι μέχρι τώρα δικαιολογίες σου θα γίνουν γρήγορα παρελθόν. Μαθαίνεις να Ζεις χωρίς ενοχές, η ζωή σου έχει μια γλυκιά ροή και επιτέλους συνειδητοποιείς πως δεν σε εξυπηρετεί πια να αρέσεις σε όλους, δεν γίνεται!

Έχει τόσα πολλά εργαλεία να χρησιμοποιήσει και να κάνει τις σωστές ερωτήσεις, την πιο σωστή στιγμή, έτσι ώστε να σε βοηθήσει να βρεις μόνος/η σου όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματα που σε απασχολούν.

Ανακαλύπτοντας τα δικά σου θέλω, αναδύονται από μέσα σου, όλα όσα αισθανόσουν τόσο καιρό πως σε έπνιγαν. Γιατί τη λύση την ξέρεις μόνο εσύ, απλά εμείς οι Life Coaches σε συνοδεύουμε σε αυτή σου την πορεία, την πορεία της επιτυχίας.

Θέλω όμως να σου ξεκαθαρίσω, πως ο ρόλος του Life Coach, ΔΕΝ είναι συμβουλευτικός, γιατί στο Coaching, πιστεύουμε πως υπεύθυνος/η για τον εαυτό σου είσαι ΜΟΝΟ ΕΣΥ. Μόνο εσύ αποφασίζεις για τη Ζωή και το πεπρωμένο σου.

Να ξέρεις, πως ό,τι τακτοποιείς με έναν Life Coach σήμερα, θα το εκτιμήσεις και θα το απολαύσεις αργότερα, θα νιώσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, γιατί ΕΣΥ το έκανες να συμβεί, με τις αποφάσεις σου και τις ειλικρινείς απαντήσεις σου.

Οποιοσδήποτε ΣΤΟΧΟΣ, ο οποίος σου φαίνεται σαν ένα τεράστιο βουνό απέναντί σου, με τη βοήθεια του Life Coach σου, θα μεταμορφωθεί σε ένα μικρό, και συγκλονιστικό στην ανάβαση λόφο!

Πως σου φαίνεται σαν ιδέα;

Έχεις όμως και εσύ ευθύνη στην όλη διαδικασία. Θα χρειαστεί να δεσμευτείς, πρώτα στον εαυτό σου και μετά στον Coach σου πως θα δράσεις, και θα είσαι συνεπής στις ενέργειες που θα αποφασίσεις πως χρειάζονται για να φτάσεις εκεί που επιθυμείς. Θα χρειαστεί να απαντάς ειλικρινά, χωρίς να σκέφτεσαι αν υπάρχουν σωστές ή λάθος απαντήσεις, γιατί απλά δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο απαντήσεις που βγαίνουν υποσυνείδητα και αυτές θα σε βοηθήσουν αργότερα να χτίσεις την αυτοπεποίθησή σου, συνδέοντας και εναρμονίζοντας τους στόχους σου με τις αξίες σου.

Αν σου φαίνεται καλή ιδέα, απλά ΞΕΚΙΝΑ.

Πηγή: www.nancyarapoglou-lifecoach.com


Η Νάνσυ Αράπογλου είναι Empowerment Coach. Σκοπός της είναι να σε εμψυχώσει να βρεις τις απεριόριστες δυνάμεις που κρύβεις μέσα σου, ώστε να ζήσεις τη ζωή που ονειρεύεσαι. Έχει εκπαιδευτεί ως Certified Life Coach  στο ΕΚΠΑ. Είναι επίσης Holistic Integrative and Mindfulness Coach, ενός Επιστημονικά τεκμηριωμένου Coaching (ISCP), βασισμένο σε προσεγγίσεις της Coaching Ψυχολογίας (Behavioral & CBT Coaching), Θετικής Ψυχολογίας Coaching, & Mindfulness.

Μπορείτε να τη βρείτε στο www.nancyarapoglou-lifecoach.com και  @nancy_arapoglou

Author