3+1 Τεχνικές για να Μειώσεις το Άγχος σου

Από την Έλενα Μουρατίδου, Coach Προσωπικής & Επαγγελματικής Ανάπτυξης.

Όλοι μας, κατά τη διάρκεια της ζωής μας, βιώνουμε καταστάσεις έντονου άγχους που δύσκολα μπορούμε να διαχειριστούμε.

Σίγουρα έχετε αισθανθεί πως έχετε να διαχειριστείτε πολύ περισσότερα από αυτά που μπορείτε να διαχειριστείτε και μάλιστα στον περιορισμένο χρόνο που έχετε.

Το αποτέλεσμα; Να αγχώνεστε τόσο πολύ εκτελώντας τη λίστα των υποχρεώσεων σας που στο τέλος της ημέρας, νιώθετε εξαντλημένοι και κατάκοποι. Χωρίς ίχνος απόλαυσης από αυτά που έχετε καταφέρει μέσα στην καθημερινότητα.

Κι όμως, υπάρχουν 3+1 εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διαχειριστείτε το άγχος σας και να μη γίνει τεράστιο. Να το προλάβετε όταν ακόμα είναι εποικοδομητικό στρες και ωφέλιμη ανησυχία.

1. Κάντε μία μικρή παύση μόλις «το δείτε να έρχετε»

Μόλις ξεκινήσετε να μπαίνετε μέσα στην αγχωτική για εσάς σκέψη. Τραβήξτε την προσοχή σας από τη σκέψη και εστιάστε την στην αναπνοή σας. Ξεκινήστε να μετράτε 6 χρόνους καθώς εισπνέετε από τη μύτη και 6 χρόνους καθώς εκπνέετε από τη μύτη.

2. Εστιάστε στο παρόν

Αντί να σκεφτείτε αυτό που δε θα πετύχει, αυτό που δε θα πάει καλά στο μέλλον, που απλά το φαντάζεστε και δεν το γνωρίζετε σίγουρα, πείτε στον εαυτό σας: κι αν πετύχει; Και μένοντας στο παρόν, κάντε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να πετύχετε αυτό που θέλετε.

3. Φροντίστε να δίνετε στον εαυτό σας τις ώρες ύπνου που χρειάζεται

Η έλλειψη ύπνου αυξάνει συχνά τα επίπεδα άγχους στην καθημερινότητα μας.

4. Ήρθε η ώρα να μετατρέψετε την αδυναμία σας σε δύναμη

Αυτό που σας αγχώνει πιο πολύ, κάντε το, το δυνατό σας σημείο. Περάστε στη δράση και μην αφήνετε το άγχος να σας κατακλύζει. Χρησιμοποιήστε το για να θριαμβεύσετε μέσα σε αυτό που πραγματικά θέλετε!


Η Έλενα Μουρατίδου είναι Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης μέσω του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού, της Γιόγκα και του Life Coaching. Το προσωπικό της όραμα είναι να υποστηρίζει τους ανθρώπους να πάρουν στα χέρια τους το τιμόνι της ζωής τους και να πετύχουν τους στόχους τους. Στα προγράμματα της μοιράζεται τα βήματα δράσης, ώστε οι άνθρωποι να απολαύσουν τα αποτελέσματα που τους αξίζουν, ζώντας τη ζωή που έχουν επιλέξει.

Author