Πως να Βρεις το Ιδανικό Ταίρι

Από την Έλενα Μουρατίδου, Coach προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.

Οι σχέσεις και μάλιστα οι υγιείς και ισορροπημένες σχέσεις, είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην εποχή μας. Αμέτρητες φορές έχετε ακούσει πως σίγουρα υπάρχει έναν ιδανικός σύντροφος για εσένα εκεί έξω, μία ιδανική σχέση, η αδελφή ψυχή.

Το σίγουρο είναι πως η Σταχτοπούτα, είναι ένα απλό παραμύθι και ακόμα και αν υπάρχουν πρίγκιπες και πριγκίπισσες για τα μάτια σου μόνο, δεν μπορείς να γνωρίζεις πως εξελίχθηκε η ζωή της Σταχτοπούτας, μετά το τέλος του παραμυθιού.

Τα καλά νέα είναι πως όλοι έχουμε δικαίωμα σε μία καλή, με γερές βάσεις, συντροφική σχέση γιατί, για τους περισσότερους από εμάς, η ζωή γίνεται πολύ πιο ενδιαφέρουσα και συναρπαστική όταν τη μοιραζόμαστε με κάποιον σύντροφο.

Οπότε, σίγουρα μία σχέση αμοιβαίας φροντίδας, αγάπης, εμπιστοσύνης είναι εφικτή, όχι όμως δεδομένη!

1. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις λοιπόν, είναι να συνειδητοποιήσεις τί συναισθήματα θέλεις να νιώθεις όταν θα βρεις το ιδανικό ταίρι. Πώς θέλεις να σε κάνει να αισθάνεσαι; Τί ψάχνεις σε αυτόν/ην και πώς ακριβώς ονειρεύεσαι αυτή τη σχέση;

2. Θέλω να θυμάσαι πως το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Για να κάνεις χώρο στο παρόν και στο μέλλον, σε μία σχέση που ΘΑ έρθει, χρειάζεται να είναι κλειστές οι πόρτες από καταστάσεις παρελθοντικές που πλέον και μέσα σου έχουν ολοκληρωθεί. Άφησε τους πρώην στο παρελθόν για να ανοίξεις καινούργιες πόρτες!

3. Εσύ θα έβγαινες μαζί σου; Εσύ θα σε ερωτευόσουν; Είναι πολύ βασικό να αρέσεις πρώτα στον εαυτό σου -πολύ! Ανανέωσε την γκαρνταρόμπα σου, τα μαλλιά σου, βγες με τον εαυτό σου ένα όμορφο ραντεβού και νιώσε ερωτεύσιμη και γοητευτική.

4. Αποφάσισε ποιες δραστηριότητες σου αρέσουν και οργάνωσε τες μέσα στον εβδομαδιαίο σου προγραμματισμό. Φυσικά, βεβαιώσου πως οι δραστηριότητες σου είναι ομαδικές!

5. Ίσως το ιδανικό ταίρι δεν βρεθεί από το πρώτο ραντεβού. Πολύ λογικό αν σκεφτείς πόσοι άνθρωποι υπάρχουν εκεί έξω. Το μυστικό είναι να συνεχίσεις να δίνεις ευκαιρίες. Να συνεχίσεις να βγαίνεις ραντεβού. Να συνεχίσεις να είσαι ανοιχτή στη γνωριμία.

Και φυσικά, όλα τα παραπάνω θα τα εφαρμόσεις με μέτρο. Το να βρεις το ιδανικό ταίρι δεν θα πρέπει να είναι ο αυτοσκοπός σου. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον εαυτό σου να ζεις όμορφα με εσένα, να σε γιορτάζεις, να σε καμαρώνεις, να περνάς υπέροχα με ή χωρίς σύντροφο. Και με ένα μεγάλο χαμόγελο αισιοδοξίας, πως το ιδανικό ταίρι, σε ψάχνει και αυτό!


Η Έλενα Μουρατίδου είναι Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης μέσω του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού, της Γιόγκα και του Life Coaching. Το προσωπικό της όραμα είναι να υποστηρίζει τους ανθρώπους να πάρουν στα χέρια τους το τιμόνι της ζωής τους και να πετύχουν τους στόχους τους. Στα προγράμματα της μοιράζεται τα βήματα δράσης, ώστε οι άνθρωποι να απολαύσουν τα αποτελέσματα που τους αξίζουν, ζώντας τη ζωή που έχουν επιλέξει. elenamouratidou.com


share post to:
Author