Να Ζούμε (σ)το Παρόν

Από την Αϊνόλα Τερζοπούλου, Δημοσιογράφο – Wellbeing Coach.

Χθες φωτογραφήσαμε με τη φίλη μου τη Βασιλική το ηλιοβασίλεμα του καλοκαιριού. Καθόμασταν σε ένα μικρό μόλο στο Νεώρειο, στον Πόρο, όπου τα τελευταία χρόνια περνάω εκεί τα καλοκαίρια μου και μιλάγαμε. Ώσπου σταματήσαμε να μιλάμε. Το βλέμμα μας είχε στραφεί προς τον ουρανό και τα υπέροχα χρώματα που είχε. Η φύση είναι ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης και αν κάποιος θα μπορούσε να το αποδώσει καλύτερα από μία φωτογραφία, αυτός θα ήταν ο Άγγλος ζωγράφος Ουίλιαμ Τέρνερ.

Λένε να ζούμε το παρόν. Εγώ, προσθέτω να ζούμε και στο παρόν. Δεν είναι κλισέ αυτή η έκφραση. Ζούμε στην εποχή που η προσοχή μας αποσπάται από χίλια δύο πράγματα. Και κάνουμε συγχρόνως χίλια δύο πράγματα. Το να ζούμε στο «τώρα» είναι δυνατότητα και ικανότητα. Το «τώρα» είναι ο χρόνος, ο οποίος μας προσφέρεται με σκοπό να μας διδάξει κάτι το οποίο θα μας βοηθήσει να οδηγηθούμε στο επόμενο μας βήμα από το στάδιο στο οποίο βρισκόμαστε. Το «τώρα» είναι η πραγματικότητα. Είναι η αντίληψη ότι είναι το μόνο που έχουμε, το παρελθόν έχει φύγει και το μέλλον δεν έχει έρθει ακόμα. Το «τώρα» μας κάνει να είμαστε παρόντες. Είναι βίωμα σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Μας κάνει πιο παρατηρητικούς σε όσα υπάρχουν γύρω μας. Μας κάνει να εκτιμούμε τη μοναδικότητα της κάθε στιγμής. Μας κάνει πιο ενεργητικούς αναγνωρίζοντας ότι είμαστε μέρος του κόσμου έστω και μικρό. Μας κάνει να παραμένουμε σε επαφή με τις αισθήσεις μας, να ζούμε την εμπειρία, να βλέπουμε την πραγματικότητα. Και κάτι άλλο ακόμα. Ζώντας στο «τώρα» καταλαβαίνουμε ακόμα περισσότερο πόσο μέρος του μεγάλου σύμπαντος είμαστε. Η ζωή ξετυλίγεται στο τώρα το οποίο δημιουργεί τη ζωή μας «Η πραγματική γενναιοδωρία προς το μέλλον έγκειται στο να τα δίνουμε όλα στο παρόν», είχε πει ο Γάλλος συγγραφές Αλμπέρ Καμύ.

H Αϊνόλα Τερζοπούλου γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι μητέρα της παιδιού. Προέρχεται από εκδοτική και δημοσιογραφική οικογένεια από όπου ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της καριέρα. Είναι δημιουργός του www.livelifewell.gr, πρεσβεύοντας πως η ευζωία και η ευεξία-φυσική και ψυχολογική-ως στάση είναι προσωπική συνταγή για μία καλύτερη ζωή. Της αυτή την κατεύθυνση έχει πιστοποιηθεί σ’ επίπεδο certified instructor στη μέθοδο πιλάτες, στη γιόγκα 200-RYT Yoga Alliance και στο bodyArt by Robert Steinbacher. Στην αναζήτηση της πώς ο τρόπος που σκεφτόμαστε επιδρά στο σώμα και επηρεάζει τη διάθεση και τη στάση που τηρούμε απέναντι σε καθημερινές καταστάσεις της ζωής της, εκπαιδεύτηκε και είναι πιστοποιημένη NLP Master & New Code Practitioner από την NLPGreece επίσημου φορέα του πανεπιστημίου Santa Cruz – California. Συμμετέχει με την ιδιότητα της ως wellbeing coach στην ομάδα της nlpingreece®. Με πολλά ετερόκλητα ενδιαφέροντα, είναι εκλεγμένη Κοινοτική Σύμβουλος στο 1ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων.

Author