Να Λες «Ευχαριστώ» για Όλα τα Καλά που Έχεις

Από την Αϊνόλα Τερζοπούλου, Δημοσιογράφο – WellbeingCoach.

Αυτή τη στιγμή που γράφω το κείμενο είμαι στο σπίτι μου, η μουσική παίζει, η τάρτα που ψήνεται στο φούρνο γεμίζει τον αέρα με τη γλυκιά της μυρωδιά. Έξω βρέχει, χαίρομαι που είμαι μέσα. Πριν από λίγο μίλησα με το γιο μου στο τηλέφωνο, νωρίτερα με τις φίλες μου, οι γονείς μου είναι καλά, ξέρω ότι τα αγαπημένα μου πρόσωπα είναι καλά. Αυτή η στιγμή είναι καλή.

Αυτή η στιγμή είναι καλή, να ευχαριστήσω. Έχουμε τόσα πολλά για τα οποία είναι ωραίο να λέμε ευχαριστώ. Τόσα πολλά που μας κάνουν να χαμογελάμε. Τόσα καλά που μας κάνουν να χαιρόμαστε. Και αυτά δεν είναι καθόλου υπερβολή, ούτε ότι ωραιοποιούμε τα πράγματα. Είναι το αληθινό ευχαριστώ από την καρδιά. Είναι ο πιο απλός και εύκολος τρόπος να νιώσεις καλά και να ζεις τη ζωή καλά.

Είναι όμορφη λέξη το «ευχαριστώ». Δηλώνει ευγένεια και καλοσύνη. Είναι απλή λέξη δείχνει χαρά και καλοσύνη. Είναι δυνατή λέξη, αλλάζει τα πάντα. Είναι έκφραση η λέξη ευχαριστώ. Της αναγνώρισης, της εκτίμησης και της ευγνωμοσύνης. Για όσα μας έχουν δοθεί και προσφερθεί από την οικογένεια μας, τους φίλους μας, τους δασκάλους μας, τους συνανθρώπους μας, τη φύση, το Θεό, το Ύψιστο. Να τη λέμε. Καθημερινά. «Θα καταλήξεις να έχεις περισσότερα. Αν επικεντρώνεσαι σε ό,τι δεν έχεις, ποτέ δεν θα έχεις αρκετά», είχε πει η Όπρα Γουίνφρεϊ, μία γυναίκα που μεγάλωσε φτωχικά και έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Να λέμε ευχαριστώ χωρίς αμηχανία, δειλία και ενδοιασμούς. Για την υγεία που έχουμε, την πνευματική διαύγεια και την συναισθηματική ισορροπία και όλα αυτά που θεωρούμε δεδομένα. Για το σπίτι μας και το φαγητό μας, τον άνετο καναπέ μας και το ζεστό κρεβάτι. Πες ευχαριστώ για την αγάπη που έχεις λάβει, τους έρωτες που έχει ζήσει, τις δοκιμασίες που έχεις περάσει που σε έχουν κάνει γνωστικότερο, δυνατότερο, καλύτερο.

Να θυμόμαστε να λέμε ευχαριστώ το βράδυ πριν κοιμηθούμε, την επόμενη ημέρα που θα ξυπνήσουμε.


H Αϊνόλα Τερζοπούλου γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι μητέρα ενός παιδιού. Προέρχεται από εκδοτική και δημοσιογραφική οικογένεια από όπου ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της καριέρα. Είναι δημιουργός του www.livelifewell.gr, πρεσβεύοντας πως η ευζωία και η ευεξία-φυσική και ψυχολογική-ως στάση είναι προσωπική συνταγή για μία καλύτερη ζωή. Προς αυτή την κατεύθυνση έχει πιστοποιηθεί σ’ επίπεδο certified instructor στη μέθοδο πιλάτες, στη γιόγκα 200-RYT Yoga Alliance και στο bodyArt by Robert Steinbacher. Στην αναζήτηση της πώς ο τρόπος που σκεφτόμαστε επιδρά στο σώμα και επηρεάζει τη διάθεση και τη στάση που τηρούμε απέναντι σε καθημερινές καταστάσεις της ζωής μας, εκπαιδεύτηκε και είναι πιστοποιημένη NLP Master & New Code Practitioner από την NLPGreece επίσημου φορέα του πανεπιστημίου Santa Cruz – California. Συμμετέχει με την ιδιότητα της ως wellbeing coach στην ομάδα της nlpingreece®. Με πολλά ετερόκλητα ενδιαφέροντα, είναι εκλεγμένη Κοινοτική Σύμβουλος στο 1ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων.

Author