Η Άσκηση που σου Φτιάχνει τη Διάθεση

Από την Έλενα Μουρατίδου, Holistic Lifestyle Coach

Τί είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς το πρωί;

Ποια είναι η πρώτη σου σκέψη όταν ανοίγεις τα μάτια σου;

Ποιες είναι οι πρωινές σου συνήθειες;

Το πώς ξεκινάει η ημέρα σου είναι εξαιρετικά σημαντικό για το πώς θα εξελιχθεί στη συνέχεια. Τα μηνύματα που δίνεις στον εγκέφαλο σου το πρωί, σε ακολουθούν και στην υπόλοιπη μέρα.

Γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά σημαντικό να χτίσεις ενδυναμωτικές συνήθειες, ειδικά το πρωί. Ειδικά στο ξεκίνημα της ημέρας σου.

‘Έτσι ώστε την ημέρα σου να ξεκινάς να την ορίζεις εσύ όπως θέλεις. Και σταδιακά να μάθεις να ελέγχεις το μυαλό σου, τις σκέψεις σου, την πραγματικότητα σου.

Ποια είναι αυτή η εξαιρετική συνήθεια που αν την ακολουθείς κάθε πρωί θα σε βοηθήσει να ξεκινάς (και να συνεχίζεις) την ημέρα σου αισιόδοξα και έχοντας φροντίσει καλά τον εαυτό σου;

Ξεκίνα την ημέρα σου 10’ νωρίτερα από ότι συνήθως.

Αντί να ξεκινήσεις βιαστικά, αφιέρωσε 10’ στην απόλυτη ησυχία, στον εαυτό σου. Με τα μάτια κλειστά, επικεντρώσου σε όλα αυτά που ήδη έχεις στη ζωή σου και σε γεμίζουν ευγνωμοσύνη. Μέτρα τα δώρα της ζωής σου.

Η υγεία σου, το σπίτι σου, οι άνθρωποι που σε αγαπούν και σε νοιάζονται, οι φίλοι σου και ότι άλλο εσύ αισθάνεσαι ως δώρο.

Στη συνέχεια, με τα μάτια κλειστά (ή και ανοιχτά, αν τα κλειστά μάτια σου προκαλούν ένταση), εστίασε σε αυτά που η συγκεκριμένη ημέρα θέλεις να σου φέρει. Πώς φαντάζεσαι την ημέρα σου να εξελίσσεται; Περίγραψε την.

Ολοκλήρωσε τη διαδικασία, φέρνοντας τώρα στην επίγνωση σου τους στόχους του επόμενου διαστήματος. Τί είναι σημαντικό για εσένα να πετύχεις το επόμενο διάστημα;

Μίλησε για αυτό σαν να το έχεις ΗΔΗ πετύχει και να είναι μέρος της πραγματικότητας σου.

Ευχαρίστησε τον εαυτό σου και ξεκίνα την ημέρα σου, χαρούμενος και γεμάτος ενέργεια.


Η Έλενα Μουρατίδου www.elenamouratidou.com είναι Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης μέσω του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού, της Γιόγκα και του Life Coaching. Το προσωπικό της όραμα είναι να υποστηρίζει τους ανθρώπους να πάρουν στα χέρια τους το τιμόνι της ζωής τους και να πετύχουν τους στόχους τους. Στα προγράμματα της μοιράζεται τα βήματα δράσης, ώστε οι άνθρωποι να απολαύσουν τα αποτελέσματα που τους αξίζουν, ζώντας τη ζωή που έχουν επιλέξει.

Author