Εσύ Είσαι το Αφεντικό της Ζωής Σου

Από την Αϊνόλα Τερζοπούλου, Δημοσιογράφο – Wellbeing Coach.

Μας λένε ότι εσύ είσαι ο καπετάνιος της ζωής σου. Ο κύριος ή το αφεντικό. Όπως και να το έχεις ακούσει, όπως και να το έχεις πει, αυτό που έχει σημασία είναι να το πεις. Στον εαυτό σου. Ότι έχεις τον έλεγχο της ζωής σου. Γιατί αυτό είναι που έχει σημασία. Έχεις τις δυνατότητες, έχεις τη δύναμη, έχεις ότι χρειάζεται για την προσωπική σου ανάπτυξη. Μα πάνω από όλα έχεις την ευθύνη.

Την προσωπική ευθύνη. Αν δεν το αντιληφθούμε αυτό, αποποιούμαστε όχι μόνο την ευθύνη αλλά τον ικανό, ισχυρό και ενήλικα χαρακτήρα μας. Μπορεί να είναι εύκολο, μπορεί να είναι βολικό στην αρχή. Με το χρόνο όμως θα αποδειχθεί το αντίθετο. Βάζουμε τον εαυτό μας σε ευάλωτη και αδύναμη θέση όταν δίνουμε στους άλλους την «πάσα» και το ρόλο να αποφασίζουν για πράγματα που μας αφορούν. Πως μετά να μην νιώθουμε συναισθήματα φόβου, αδυναμίας, χαμηλής αυτοεκτίμησης και κατωτερότητας.

Όμως μιλάμε για τη ζωή σου. Τη ζωή σου δεν μπορεί να τη ζήσει κανένας άλλος. Και κανείς άλλος δεν ξέρει καλύτερα από σένα τι είναι το σωστό και τι όχι, για σένα.

Η ζωή σου είναι σημαντική. Για να σταθείς απέναντι στη ζωή, με όλες τις χαρές και τον πόνο, πρέπει να σταθείς μπροστά στον καθρέφτη κοιτώντας στα μάτια τον εαυτό σου. Να αναγνωρίσεις, χωρίς κριτική και δικαιολογίες, τα λάθη, τις αποφάσεις και τις επιλογές που έχεις κάνει. Είναι διδάγματα. Τότε γίνεσαι CEO, κύριος, αφεντικό, καπετάνιος της ζωής σου. Τότε γίνεσαι και ελεύθερος ψυχικά. Το μυαλό και τα συναισθήματα είναι τα περιουσιακά σου στοιχεία, η ζωή σου είναι η «εταιρία». Χρησιμοποίησε τα για να τη σχεδιάσεις και να την κτίσεις.

Tip: Πως να τη σχεδιάσεις; Άρχισε κάνοντας ερωτήσεις με πρώτη τι θέλω, γιατί το θέλω και πως θα το καταφέρω.


H Αϊνόλα Τερζοπούλου γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι μητέρα ενός παιδιού. Προέρχεται από εκδοτική και δημοσιογραφική οικογένεια από όπου ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της καριέρα. Είναι δημιουργός του www.livelifewell.gr, πρεσβεύοντας πως η ευζωία και η ευεξία-φυσική και ψυχολογική-ως στάση είναι προσωπική συνταγή για μία καλύτερη ζωή. Προς αυτή την κατεύθυνση έχει πιστοποιηθεί σ’ επίπεδο certified instructor στη μέθοδο πιλάτες, στη γιόγκα 200-RYT Yoga Alliance και στο bodyArt by Robert Steinbacher. Στην αναζήτηση της πώς ο τρόπος που σκεφτόμαστε επιδρά στο σώμα και επηρεάζει τη διάθεση και τη στάση που τηρούμε απέναντι σε καθημερινές καταστάσεις της ζωής μας, εκπαιδεύτηκε και είναι πιστοποιημένη NLP Master & New Code Practitioner από την NLPGreece επίσημου φορέα του πανεπιστημίου Santa Cruz – California. Συμμετέχει με την ιδιότητα της ως wellbeing coach στην ομάδα της nlpingreece®. Με πολλά ετερόκλητα ενδιαφέροντα, είναι εκλεγμένη Κοινοτική Σύμβουλος στο 1ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων.

Author