Διώξε το Άγχος σου σε Δευτερόλεπτα! 3 Απλές Τεχνικές NLP & Υπνοθεραπείας

Της Χριστίνας Δρακοπούλου, Hypnotherapist Coach

Τι να κάνω όταν αγχώνομαι;

Κάποιο άγχος μερικές φορές είναι χρήσιμο και παραγωγικό. Μερικές φορές όμως μας παραλύει και δε μπορούμε να αποδώσουμε όπως θα θέλαμε.

Χρησιμοποίησε αυτές τις 3 απλές τεχνικές για να ξεπεράσεις το άγχος σε δευτερόλεπτα! Μπορείς να τις χρησιμοποιείς όσο συχνά θέλεις για οποιασδήποτε μορφής άγχος.

1. Περιφερική όραση

Κοίταξε σε ένα σημείο σταθερά και συγκεντρώσου. Σε λίγο θα παρατηρήσεις ότι χωρίς να κοιτάξεις αλλού, μπορείς να δεις και γύρω από το σημείο και γύρω από το κεφάλι σου τι συμβαίνει.

Αυτό λέγεται περιφερική όραση και όταν κοιτάς έτσι, δε μπορείς να νιώσεις ΚΑΝΕΝΑ αρνητικό συναίσθημα.

Pro tip: εφάρμοσε την Περιφερική Όραση όταν μαθαίνεις κάτι (π.χ. σε μια παράδοση μαθήματος) για να το απομνημονεύσεις καλύτερα!

2. Box Breathing:

1. Πάρε μια βαθιά ανάσα σε 6 χρόνους.
2. Κράτα την ανάσα σε 6 χρόνους.
3. Βγάλε την ανάσα σε 6 χρόνους.
4. Κράτα την ανάσα για 6 χρόνους.

Επανέλαβε αυτό τον κύκλο για 10 φορές και θα ηρεμήσεις αμέσως. Αυτός ο τύπος αναπνοής ηρεμεί το πνευμονογαστρικό νεύρο και ηρεμεί και εσένα άμεσα.

3. Άμεση εντολή:

Όταν αγχωθείς δώσε στον εαυτό σου τις εξής εντολές που θα ήθελε να ακούσει εκείνη τη στιγμή:

• “Θα ηρεμήσεις”
• “Θα τα θυμηθείς όλα”
• “Θα το ξεπεράσεις”
• “Έχεις δύναμη”
• “Έχεις αυτοπεποίθηση” κτλ.

Οι εντολές παρακάμπτουν το συνειδητό εγκέφαλό σου που είναι εκείνη τη στιγμή μπλοκαρισμένος από το άγχος και πάνε στον υποσυνείδητο εγκέφαλό σου που τις υλοποιεί.

Αυτές οι τεχνικές είναι Υπνοθεραπεία και Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός και μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις άμεσα και όπου τις χρειάζεσαι.

Καλή επιτυχία σε όλους χωρίς περιττό άγχος!!!


Η Χριστίνα Δρακοπούλου είναι Certified Master Life Coach που ειδικεύεται στο Life-Coaching, Neurolinguistic Programming, Hypnotherapy & Time Line Therapy. Έχει αλλάξει αρκετές φορές καριέρα στη ζωή της, ανάλογα με το τι αγαπά να κάνει, και τα έκανε με αρκετή επιτυχία. Συνεχίζει να πιστεύει ότι είναι σημαντικό να κάνουμε αυτά που αγαπάμε και μας παθιάζουν. Έχει εργαστεί σαν Κλινικός Διαιτολόγος, έχει συν-ιδρύσει μια πετυχημένη αλυσίδα ξενοδοχείων, έχει ασχοληθεί με τη διακόσμηση ξενοδοχείων και συνεδριακών χώρων, έχει ασχοληθεί ενεργά με ομάδες εθελοντών, περιβαλλοντικούς οργανισμούς καθώς και με το κομμάτι της εκπαίδευσης.

Author