Η Δεξιότητα της Διαχείρισης του Χρόνου

Από την Έλενα Μουρατίδου, Holistic Lifestyle Coach

Πράγματι, το να μπορείς να διαχειριστείς το χρόνο σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, είναι μία δεξιότητα που θέλει εξάσκηση!

Έχεις σκεφτεί ποτέ πως εσύ επιλέγεις, συνειδητά ή υποσυνείδητα, πως και πού θα αφιερώσεις το χρόνο σου;

Ω ναι! Και κάποιες μέρες, ο χρόνος σου γλιστράει μέσα από τα χέρια και το ατελείωτο scroll στο αγαπημένο Instagram και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, συνεχίζεται.

Ο χρόνος συνεχίζει να γλιστράει και το κεφάλι σου γεμίζει ενασχόληση με γεγονότα γεμάτα αρρώστιες, φόβο, εικόνες πανικού (σαν να παθαίνουμε ένα μικρό εθισμό!).

Ο χρόνος τρέχει πιο γρήγορα από όσο εσύ και το «ακόμα ένα επεισόδιο και θα είναι το τελευταίο», επαναλαμβάνεται στο κεφάλι σου ξανά και ξανά. Και εκείνο, το τελευταίο επεισόδιο, αργεί τόσο πολύ να έρθει! Και τελικά, η μέρα περνάει, με το χρόνο να μας έχει προλάβει.

Κι όμως, υπάρχει λύση! Είναι στο χέρι σου να επιλέξεις σε τί θα τοποθετήσεις τη σκέψη σου και την ενέργεια σου. Όλα χρειάζονται. Με μέτρο και ισορροπία. Ναι θα κοιτάξεις και την οθόνη του κινητού σου, όμως βεβαιώσου πως έχεις ανταλλάξει 2 ουσιαστικές κουβέντες με κάποιον μέσα στην ημέρα σου.

Βεβαιώσου πως κάθε μέρα στρέφεις τα μάτια προς τον ουρανό και παίρνεις έστω και μία συνειδητή αναπνοή. – το εννοώ!

Βεβαιώσου πως έστω και ένα γεύμα την ημέρα γίνεται με επίγνωση του τί τρως και πως αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι. Χωρίς να βιάζεσαι.

Βεβαιώσου πως έχεις οργανώσει την ημέρα σου από το πρωί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχεις καταγράψει τί χρειάζεται να γίνει μέσα στην ημέρα και πόσο χρόνο θα σου πάρει.

Στο ενδιάμεσο, θυμήσου να προσφέρεις στον εαυτό σου τις πολύ σημαντικές παύσεις αυτοφροντίδας.

Όσο πιο συνειδητή γίνεται η σχέση σου με το χρόνο, τόσο καλύτερα μαθαίνεις να τον διαχειρίζεσαι. Και μέσα από την άριστη διαχείριση του χρόνου σου, μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι τέλεια τη ζωή σου γενικότερα.


Η Έλενα Μουρατίδου www.elenamouratidou.com είναι Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης μέσω του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού, της Γιόγκα και του Life Coaching. Το προσωπικό της όραμα είναι να υποστηρίζει τους ανθρώπους να πάρουν στα χέρια τους το τιμόνι της ζωής τους και να πετύχουν τους στόχους τους. Στα προγράμματα της μοιράζεται τα βήματα δράσης, ώστε οι άνθρωποι να απολαύσουν τα αποτελέσματα που τους αξίζουν, ζώντας τη ζωή που έχουν επιλέξει.

Author