Δημιουργικός Οραματισμός

Από την Έλενα Μουρατίδου, Coach Προσωπικής & Επαγγελματικής Ανάπτυξης.

Ο δημιουργικός οραματισμός βασίζεται στο γνωστό σε όλους μας Νόμο της Έλξης και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να έλξεις στη ζωή σου αυτά που θέλεις και ονειρεύεσαι. Η μέθοδος αυτή, αναγνωρισμένη όλο και περισσότερο από τη διεθνή κοινότητα της Νευροεπιστήμης, εφαρμόζεται σε όλους τους τομείς της ζωής σου και χρησιμοποιεί σαν κύριο εργαλείο τη φαντασία σου.

Μπορείς να ονειρεύεσαι ενώ δεν κοιμάσαι όλα αυτά που επιθυμείς να ζήσεις;

Ναι, γίνεται.

Θέλει εξάσκηση και επιμονή.

Έχει αποδειχτεί πλέον πως είμαστε ενέργεια, οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας είναι ενέργεια και αυτά ενέργεια, δονούνται σε συγκεκριμένες συχνότητες και έλκουν αντίστοιχες με αυτά ενέργειες. Έλκεις, λοιπόν, αυτό που σκέφτεσαι. Αν υπάρχει μέσα σου φόβος και αυτόν το φόβο εσύ τον τροφοδοτείς, τότε δημιουργείς το έδαφος σε αυτό που φοβάσαι να εμφανιστεί στη ζωή σου.

Αν συγκεντρώσεις τη σκέψη σου πάνω σε κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι χαρά, σε κάτι που το θέλεις πολύ, σε κάτι αισιόδοξο, τότε δημιουργείς χώρο για να εμφανιστεί στη ζωή σου. Για την ακρίβεια, ξεκινάς να ζεις «σαν να» ήταν ήδη μέρος της πραγματικότητας σου και έτσι σταδιακά, δημιουργείς αυτήν την πραγματικότητα που επιθυμείς.

Πίστεψε στην απεριόριστη δύναμη του θαυμαστού εγκέφαλου σου!

Πως λειτουργεί ο δημιουργικός οραματισμός:

Μέσω της πρακτικής εξάσκησης, φέρνεις στο μυαλό σου κάτι που ονειρεύεσαι να βιώσεις, έτσι ακριβώς όπως το ονειρεύεσαι. Με όλες τις λεπτομέρειες. Και «μπαίνεις» νοητικά μέσα σε αυτήν την καινούργια ιστορία που φτιάχνεις μέσα στο κεφάλι σου, τη ζεις σα να ήταν ήδη πραγματική. Στη συνέχεια, ξεκινάς μία διαδικασία που θα σε φέρει πιο κοντά σε αυτό που θέλεις να πετύχεις, αναζητώντας τους πόρους που χρειάζεσαι για να γίνει αυτό και τί σε κρατάει για την ώρα μακριά από αυτό.

Ο δυναμικός οραματισμός, ουσιαστικά, λειτουργεί ως μία κατεύθυνση για εσένα, δημιουργεί έναν εσωτερικό χάρτη όπου εσύ θα καλεστείς να ακολουθήσεις κάνοντας όλες τις απαραίτητες εσωτερικές μετακινήσεις στο mindset σου έτσι ώστε να πετύχεις αυτό που πραγματικά θέλεις στη ζωή σου.

Φυσικά, χρειάζεται επιμονή και στοχοπροσήλωση. Να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί έτσι ώστε να εκπαιδεύσεις το νου σου να χρησιμοποιεί τη φαντασία του προς δικό σου όφελος.

«Η λογική θα σε πάει από το Α στο Ω. Η φαντασία θα σε πάει παντού».
Άλμπερτ Αϊνστάιν

Γιατί λειτουργεί ο δημιουργικός οραματισμός:

Ο λόγος είναι πολύ απλός. Όταν μπαίνεις μέσω του οραματισμού σε πιο βαθιά επίπεδα συνειδητότητας, ο υποσυνείδητος νους δεν αντιλαμβάνεται αν αυτό που φαντάζεσαι απλώς το φαντάζεσαι ή είναι πραγματικό. Δεν μπορεί να ξεχωρίσει αν είναι απλά στη δική σου φαντασία ή ήδη το βιώνεις.

Έτσι, ξεκινάς να «προγραμματίζεις» το υποσυνείδητο σου με βάση την κατεύθυνση που του ορίζει η φαντασία σου, την οποία ορίζεις εσύ!

Η πρακτική του δημιουργικού οραματισμού:

Με τα μάτια κλειστά, ακόμα και ανοιχτά, σκέψου ή οραματίσου κάτι που θέλεις να σου συμβεί. Δες τον εαυτό σου μέσα σε αυτήν την εικόνα που δημιουργείς με όλες τις λεπτομέρειες. Χρώματα, μυρωδιές, υφές. Βάλε μέσα στην ιστορία σου όλες σου τις αισθήσεις και αύξησε όσο μπορείς την ένταση στο πως το νιώθεις.

Συγκεντρώσου στα συναισθήματα που σου δημιουργεί αυτή η εικόνα, στις αισθήσεις πάνω στο σώμα σου.

Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη, χωρίς κανένα φίλτρο, να οραματιστεί όπως εκείνη ορίζει. Ο καθένας από εμάς οραματίζεται με τελείως διαφορετικό τρόπο και αυτό είναι μέρος της διαδικασίας. Αν, για παράδειγμα, σου είναι δύσκολο να δεις εικόνες, εστίασε στα συναισθήματα που νιώθεις φέρνοντας στη σκέψη σου αυτό που θα ήθελες να πετύχεις. Δεν υπάρχει σωστός και λάθος οραματισμός.

Ξεκίνα να τον εφαρμόζεις και θα δεις, η ζωή σου θα γίνει πολύ πιο όμορφη!


Η Έλενα Μουρατίδου είναι Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης μέσω του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού, της Γιόγκα και του Life Coaching. Το προσωπικό της όραμα είναι να υποστηρίζει τους ανθρώπους να πάρουν στα χέρια τους το τιμόνι της ζωής τους και να πετύχουν τους στόχους τους. Στα προγράμματα της μοιράζεται τα βήματα δράσης, ώστε οι άνθρωποι να απολαύσουν τα αποτελέσματα που τους αξίζουν, ζώντας τη ζωή που έχουν επιλέξει.

Author