Το Νο 1 tip για να Κρατιέσαι πάντα σε Φόρμα

Αϊνόλα Τερζοπούλου, Δημοσιογράφο – Wellbeing Coach.

Συχνά με ρωτούν πως βρίσκω το κίνητρο να γυμνάζομαι καθημερινά ακόμα και αν μία μέρα δε διδάσκω μάθημα, λείπω ή είμαι σε διακοπές. Η απάντηση είναι μία. Δεν το βρίσκω. Απλώς μένω σταθερή στο πρόγραμμα μου. Μία από τις ερμηνείες της σταθερότητας είναι, η συνέπεια σε αυτό που κάνεις.

Αν και για σένα είναι σημαντικό να φροντίζεις το σώμα σου ώστε να παραμένεις υγιής και γερός και να κρατιέσαι σε φόρμα ακόμα τις φορές που δεν είσαι σπίτι ή λείπεις σε ταξίδι και να χαλαρώνεις ησυχάζοντας το νου όταν βρίσκεσαι συνεχώς εν κινήσει, το μυστικό είναι να παίρνεις μαζί ένα στρωματάκι γυμναστικής. Όπου κι αν βρίσκεσαι, θα σου υπενθυμίζει να το απλώνεις και να κάνεις τις ασκήσεις σου.

Πώς να διαλέξεις το κατάλληλο στρώμα

Το στρώμα που θα πάρεις μαζί σου στο ταξίδι θα είναι διαφορετικό από αυτό που χρησιμοποιείς κανονικά. Ο βασικός λόγος είναι ότι θα πρέπει να πιάνει λίγο χώρο στη βαλίτσα και να είναι ελαφρύ ώστε με τα αυστηρά όρια που βάζουν οι αεροπορικές εταιρίες να μην επιβαρύνει την αποσκευή σου με έξτρα βάρος. Για αυτό και το νούμερο ένα χαρακτηριστικό πρέπει να είναι η δυνατότητα εύκολης μεταφοράς. Διπλώνει και χωράει εύκολα; Είναι ελαφρύ; Ωστόσο, δεν πρέπει να στερείται σε ποιότητα. Βεβαιώσου ότι έχει καλό αντιολισθητικό κράτημα και δε γλιστράει στο πάτωμα αλλά ούτε και γλιστρούν τα χέρια σου όταν κάνεις στηρίξεις. Ένα άλλο στοιχείο είναι το πάχος. Ιδανικά, θέλεις κάποιο που να είναι τόσο λεπτό ώστε να μπορεί να διπλώνει σαν σεντόνι ώστε να πιάνει λίγο χώρο. Με αυτό το κριτήριο είχα διαλέξει το πρώτο μου «ταξιδιωτικό» στρώμα. Το οποίο με βόλεψε μόνο όταν το έβαζα πάνω από ένα άλλο στρώμα (πέρα από θέμα πάχους, ήταν και θέμα καθαριότητας στα μέρη που πήγαινα).  Αν όμως – σαν και μένα – δε θέλεις να αισθάνεσαι το σκληρό πάτωμα κάτω από την σπονδυλική σου στήλη, τους γοφούς, τα γόνατα ή τους αγκώνες και επιθυμείς να προσφέρει την άνεση και την υποστήριξη που χρειάζεσαι, επέλεξε ένα πιο παχύ. Τελευταίο, επειδή θα αξιοποιήσεις το ταξιδιωτικό σου στρώμα στο έπακρο, να είναι φτιαγμένο από καλά υλικά και να είναι αντοχής.

Το προσωπικό μου πρόγραμμα που τηρώ σχεδόν ευλαβικά καθημερινά, είναι ένας συνδυασμός ασκήσεων από τάι-τσι, γιόγκα και πιλάτες, που αρχίζει πάντα με ασκήσεις αναπνοών και ένα μικρό διαλογισμό. Τις κάνω πάντα το πρωί, όταν ξυπνήσω, πριν τον καφέ και ανοίξω τον υπολογιστή. Ακόμα και τις φορές που μπορεί να μην έχω κέφι ή χρειαστεί να ξυπνήσω πολύ νωρίς, πηγαίνω στο στρ, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου στέλνοντας μου μήνυμα. ώμα. Γιατί ξέρω ότι αφιερώνοντας λίγο χρόνο, θα νιώσω πολύ καλύτερα μετά που θα τελειώσω το πρόγραμμα μου. Αν ενδιαφέρεσαι για μαθήματα και συνεδρίες.


H Αϊνόλα Τερζοπούλου γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι μητέρα ενός παιδιού. Προέρχεται από εκδοτική και δημοσιογραφική οικογένεια από όπου ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της καριέρα. Είναι δημιουργός του www.livelifewell.gr, πρεσβεύοντας πως η ευζωία και η ευεξία-φυσική και ψυχολογική-ως στάση είναι προσωπική συνταγή για μία καλύτερη ζωή. Προς αυτή την κατεύθυνση έχει πιστοποιηθεί σ’ επίπεδο certified instructor στη μέθοδο πιλάτες, στη γιόγκα 200-RYT Yoga Alliance και στο bodyArt by Robert Steinbacher. Στην αναζήτηση της πώς ο τρόπος που σκεφτόμαστε επιδρά στο σώμα και επηρεάζει τη διάθεση και τη στάση που τηρούμε απέναντι σε καθημερινές καταστάσεις της ζωής μας, εκπαιδεύτηκε και είναι πιστοποιημένη NLP Master & New Code Practitioner από την NLPGreece επίσημου φορέα του πανεπιστημίου Santa Cruz – California. Συμμετέχει με την ιδιότητα της ως wellbeing coach στην ομάδα της nlpingreece®. Με πολλά ετερόκλητα ενδιαφέροντα, είναι εκλεγμένη Κοινοτική Σύμβουλος στο 1ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων.

Author