Κάνε Γυμναστική Μαζί με το Άλλο σου Μισό

Από τη Χριστίνα Βάντση, Γυμνάστρια.   

Τα περισσότερα πράγματα στη ζωή γίνονται με μεγαλύτερη χαρά και είναι πιο διασκεδαστικά όταν τα μοιράζεσαι. Ένα από αυτά είναι και η γυμναστική. Όλοι όταν παίρνουμε την απόφαση να ξεκινήσουμε να γυμναζόμαστε, ψάχνουμε το gym buddie μας, αυτόν/ή δηλαδή που κάθε φορά που το πάπλωμα θα είναι βαρύ θα μας σηκώνει από το κρεβάτι για να μην αναβάλλουμε το πρόγραμμα γυμναστικής μας. Αυτόν/ή που στις ασκήσεις που φαίνονται δύσκολες θα μας δίνει θάρρος και επιμονή να προσπαθήσουμε. Αυτόν/ή που κατά τη διάρκεια θα κάνει αστεία για να περάσει η ώρα με χαμόγελο.

Γιατί, λοιπόν, αυτό το gym buddie να μη γίνει το άλλο σου μισό ;

Έχω να σου δώσω 5 πολύ καλούς λόγους για να το ξανασκεφτείς…

1. Αν κάνεις γυμναστική με τον/ην σύντροφο σου θα νιώσεις μεγαλύτερη ευτυχία μέσα στη σχέση.

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα ζευγάρια που συμμετέχουν μαζί σε νέες δραστηριότητες και αθλήματα νιώθουν μεγαλύτερη ευχαρίστηση και ικανοποίηση μέσα στη σχέση και το πιο σημαντικό, ακόμα πιο ερωτευμένοι με τον σύντροφο τους. Η άσκηση δίνει φρεσκάδα!

2. Η παρουσία του συντρόφου σου δίνει πείσμα, θάρρος και σε γεμίζει με αυτοπεποίθηση.

Όταν κάνεις γυμναστική μόνος/η χωρίς την παρουσία ενός γυμναστή ή ενός φίλου συχνά τα παρατάς πιο εύκολα και αφήνεις την ψυχολογία να σε επηρεάσει. Αντίθετα αν συμπεριλάβεις σε αυτήν τον σύντροφο σου τότε θα δεις ότι και θα αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση αλλά ίσως και το αίσθημα του ανταγωνισμού προκαλέσει θετικά τόσο το σώμα όσο και την ψυχολογία σου.

3. Οι στόχοι σου γίνονται πιο εφικτοί όταν δουλεύετε μαζί για να τους πετύχετε.

Το να είσαι συνεπής στην πρωινή σου γυμναστική ή στο απογευματινό πρόγραμμα pilates ή στο τρέξιμο του Σαββάτου και να το κάνεις μία θετική συνήθεια είναι πιο εύκολο όταν έχεις κάποιον στο πλάι σου να σε στηρίζει. Όλοι έχουμε ανάγκη εκείνα τα υποστηρικτικά σχόλια την ώρα της προσπάθειας μας αλλά και το ενδιαφέρον όσον αφορά την βελτίωσή μας.

4. Η προπόνηση με το ζευγάρι σου δημιουργεί δυνατούς δεσμούς.

Ασκήσεις όπως το χτύπημα των χεριών κατα τη διάρκεια της σανίδας ή το τρέξιμο στον ίδιο ρυθμό έχουν θετική επίδραση στο δέσιμο του ζευγαριού και δυναμώνουν τη σχέση σου με τον σύντροφο σου.

5. Η άσκηση αυξάνει τη φυσική έλξη που νιώθεις για τον άλλον.

Έρευνες έχουν δείξει ότι κατά τη διάρκεια της γυμναστικής υπάρχει σύνδεση της αδρεναλίνης και της έλξης. Έτσι, κάνοντας γυμναστική με το σύντροφο σου και προσέχοντας το σώμα γίνεσαι ταυτόχρονα πιο ελκυστικός στα μάτια του. Η άσκηση προκαλεί συναισθήματα όπως αυτά του έρωτα. Από τον έντονο χτύπο της καρδιάς μέχρι τις παλάμες που ιδρώνουν!

Ιδρώστε μαζί, μείνετε ευτυχισμένοι μαζί…

• Με ένα βραδινό περπάτημα
• Με ένα πρωινό τρέξιμο το Σάββατο το πρωί
• Συμμετέχετε σε ένα μάθημα pilates ή yoga
• Κάντε γυμναστική στο σπίτι μαζί
• Ξεκινήστε ένα σπορ όπως το σκι ή το κολύμπι

Ακόμα όμως κι αν δεν αγαπάτε τον ίδιο τρόπο γυμναστικής θα είχε ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα αν παρασύρατε το σύντροφο σας την ίδια ώρα που εσείς κάνετε γυμναστική να βάλει και αυτός την άσκηση στη ζωή του με όποιον τρόπο του αρέσει. Στον ίδιο ή σε άλλο χώρο!


Η Χριστίνα Βάντση είναι πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα την κολύμβηση και δημιουργός του προγράμματος ΔΥΝΑΤΟ ΣΩΜΑ στην ιστοσελίδα  christinavantsi.gr. Σπούδασε στο τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ασχολείται επαγγελματικά με τη γυμναστική και την άσκηση στο νερό τα τελευταία 10 χρόνια.

 

Author