Cardio Pilates: Η Νέα Τάση.. Που Ήρθε για να Μείνει!

Από την Ειρήνη Καρανίκου, Yoga Teacher & Pilates Instructor.

Η καραντίνα αναπόφευκτα οδήγησε την ανάγκη του κόσμου να κινηθεί περισσότερο, καθώς οι ρυθμοί του διακόπηκαν απότομα και απροειδοποίητα και σε μια περίοδο που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι δελεαστικές για να ασκηθούν σε εξωτερικούς χώρους.

Ήταν άλλωστε και η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων για την ίδια την τεχνική του Pilates, πέρα από τα θεραπευτικά οφέλη που προσφέρει για όλα τα μυοσκελετικά προβλήματα, ο συνδυασμός των κινήσεων με μια συνεχόμενη ροή και ακρίβεια φέρει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και στην ανάπτυξη της φυσικής μας κατάστασης.

Η αλληλουχία των κινήσεων που επαναλαμβάνονται, περιλαμβάνουν ενδυνάμωση και διάταση μέσα στην ίδια την άσκηση! Ταυτόχρονα προστατεύει από τραυματισμούς, καθώς ο αριθμός των επαναλήψεων και η ταχύτητα των ασκήσεων είναι απόλυτα ελεγχόμενος και στα όρια της αερόβιας άσκησης που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη.

Το Cardio Pilates μπορεί να συμπεριληφθεί με διαφορετικούς τρόπους στην καθημερινή μας ρουτίνα. Από όρθιες θέσεις που σταδιακά ανεβαίνουν οι σφυγμοί και έπειτα με ένα πλούσιο ασκησιολόγιο μέτριας έντασης στο έδαφος, που καταλήγουν σε ένα υπέροχο χαλάρωμα ευλυγισίας και διάτασης.

Και αυτό γίνεται τόσο απλά! Με τα πιο σημαντικά εργαλεία που διαθέτουμε, την αναπνοή μας και την ποιότητα της κίνησης… Χωρίς εξοπλισμό, χωρίς ιδιαίτερο χώρο, μόνο με την αντίσταση του ίδιου του σώματος και με την καθοδήγηση του έμπειρου και εκπαιδευμένου δασκάλου, μέσω των online εφαρμογών και αργότερα στα στούντιο που θα ξανά ανοίξουν!

Απευθύνεται σε όλο τον κόσμο που αναζητά την κινητικότητα των αρθρώσεων, την μυϊκή ενδυνάμωση, την ευλυγισία και την απώλεια των περιττών κιλών που προστέθηκαν κατά την περίοδο της καθιστικής ζωής! Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά τόσο στο σώμα μας όσο και στην διάθεση ευεξίας και αναζωογόνησης που θα αποκομίσουμε!

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το Pilates έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το ευρύ κοινό και τώρα η εξέλιξη του σε Cardio Pilates λειτουργεί σαν μέσο εκτόνωσης και απελευθέρωσης από τα πιασίματα και τα μπλοκαρίσματα (σωματικά και ενεργειακά). Σε βοηθάει τόσο να εξελιχθείς κινησιολογικά αλλά και πνευματικά στο να μπορείς να συγκεντρωθείς από όλα αυτά που σου αποσπούν την προσοχή σου καθημερινά, ώστε να γίνεις πιο παραγωγικός και δημιουργικός.

Extra tip! Οι cardio ασκήσεις είναι προτιμότερο να γίνονται πριν τις ασκήσεις εδάφους του Pilates. Μελέτες και ειδικοί προτείνουν τουλάχιστον 20’ λεπτά cardio κατά τη διάρκεια της συνεδρίας!


H Ειρήνη Καρανίκου είναι Yoga Teacher & Pilates Instructor. Η αγάπη της για την άσκηση, τον χορό και τον αθλητισμό την οδήγησε μαζί με την αδερφή της το 2004 να δημιουργήσουν το Body soul Pilates Yoga Dance, έναν χώρο όπου στόχος είναι να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει σε έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής, εσωτερικής ευτυχίας και ευεξίας. Από τότε, έχει αφιερωθεί στην διδασκαλία και εκπαίδευση του Pilates και της Yoga.

share post to:
Author