Video Marketing: Γιατί η Επιχείρησή σου το Χρειάζεται Άμεσα!

Από την ομάδα του Positivelife.gr.

Το Video Marketing είναι ο βασιλιάς του digital content παγκοσμίως! Ο κόσμος «διψάει» για περιεχόμενο. Περιεχόμενο που θα τον ψυχαγωγήσει, θα τον ενημερώσει, θα τον παρακινήσει ή θα τον αποτρέψει κ.λπ. Υπάρχουν 3 είδη περιεχομένου:

1) Τα κείμενα
2) Οι φωτογραφίες
3) Τα video

Εκείνο όμως, που φαίνεται να λατρεύει ο χρήστης και καταναλωτής είναι τα video. Κι αυτό γιατί αν μία εικόνα ισούται με 1.000 λέξεις, τότε ένα βίντεο ισούται με 1.200 εικόνες! Σύμφωνα με έρευνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα video στα social media λαμβάνουν 1200% περισσότερα shares από ότι κείμενα και εικόνες μαζί!
Αυτό το στατιστικό δεν το άφησαν ανεκμετάλλευτο οι επιχειρήσεις. Σύμφωνα με το ετήσιο report της wyzowl για το 2021, τo Video Marketing το χρησιμοποιούν 86% των επιχειρήσεων. Μάλιστα ο αριθμός αυτός αυξήθηκε από το 2016 κατά 41%.
Τα στοιχεία δεν χωράνε αμφισβήτησης: Κάθε επιχείρηση που θέλει να αναδειχθεί, να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό και να βρεθεί ένα βήμα πιο μπροστά είναι να υιοθετήσει μία Video Marketing στρατηγική.
Πέρα όμως από όλες τις μελέτες και τα στατιστικά ας δούμε τα πραγματικά και ουσιαστικά οφέλη που έχουν οι επιχειρήσεις με το Video Marketing:

Οφέλη Video Marketing

Ενισχύει τις μετατροπές και αυξάνει τις πωλήσεις

Κακά τα ψέματα, σκοπός κάθε επιχείρησης είναι οι πωλήσεις. Συνεπώς, το μεγαλύτερο όφελος που έχει η χρήση βίντεο είναι ότι μετατρέπει περισσότερους χρήστες σε πελάτες.
Χρησιμοποιήστε βίντεο στην ιστοσελίδα της επιχείρησής σας και δείτε τις μετατροπές σας να αυξάνονται έως και 80%. Μελέτες δείχνουν ότι το 74% των χρηστών που παρακολούθησαν ένα ενημερωτικό βίντεο για μία επιχείρηση, προέβησαν αμέσως μετά σε αγορά.
Και αν ακόμη δεν έχετε πειστεί, πάρτε παράδειγμα και τον εαυτό σας ως καταναλωτή. Πόσο πιο εύκολα αγοράσατε ένα προϊόν αφότου είδατε ένα βίντεο που το αφορά;

Εξαιρετικό ROI

Η παραγωγή βίντεο αν και χρειάζεται κάποιο παραπάνω budget από ότι ένα κείμενο ή ένα infographic είναι σίγουρο ότι αποδίδει τα μέγιστα! Εξάλλου, με το πλήθος video tools που κυκλοφορούν στην αγορά δωρεάν, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αξιοπρεπή και επαγγελματικό αποτέλεσμα, χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πάνω από το 70% των επιχειρήσεων που έχουν επενδύσει σε video marketing strategy, κερδίζουν περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη μορφή ψηφιακής προώθησης που έχουν χρησιμοποιήσει.

Δημιουργεί εμπιστοσύνη

Το χτίσιμο εμπιστοσύνης μεταξύ της επιχείρησής σας και των πελατών, είναι ένα από τα πιο δύσκολα στοιχήματα που έχετε να κερδίσετε στο επαγγελματικό σας ταξίδι. Ένας ιδανικός τρόπος για να το καταφέρετε είναι τα video.
Επενδύστε να επιμορφώσετε το κοινό σας σε σχέση με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, δημιουργώντας ελκυστικά βίντεο με χρήσιμες πληροφορίες, με τέτοιο τρόπο που να μη το κουράζουν. Με τη χρήση κατάλληλης μουσικής επένδυσης, μπορείτε να επιδράσετε άμεσα και στη συναισθηματική πλευρά του καταναλωτή. Ο συνδυασμός πληροφοριών και συναισθημάτων που παρέχει το Video Marketing είναι ικανός να κατατάξει το brand σας ψηλά στη συνείδηση των πελατών σας.

Αυξήστε τη θέση κατάταξης στη Google

Με τη χρήση βίντεο στον ψηφιακό σας σχεδιασμό θα πετύχετε μια καλύτερη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης. Τα βίντεο, σας επιτρέπουν να αυξήσετε το χρόνο που αφιερώνουν οι επισκέπτες στη σελίδα σας. Αυτό τον χρόνο η Google τον καταγράφει και διαπιστώνει ότι η ιστοσελίδα σας έχει καλό περιεχόμενο και αυτομάτως θα σας ανεβάσει στο ranking της.

Δεδομένου μάλιστα ότι η Google κατέχει πλέον και το YouTube, η αύξηση κατάταξης που θα δείτε στο site σας θα είναι αξιοσημείωτη!

Συνοπτικά, το video marketing είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές digital marketing στρατηγικές που μπορεί να εφαρμόσει κάθε επιχείρηση. Άμεσα και χωρίς να χρειαστεί να ξεφύγει υπερβολικά από το προκαθορισμένο οικονομικό πλάνο, μπορεί να προσελκύσει το καταναλωτικό κοινό και να το μετατρέψει σε αφοσιωμένους πελάτες.

Author