Τουρισμός: η Μετάβαση στην Επόμενη Μέρα

Από το ICBS Business College.

Συχνά λέγεται και όχι άδικα ότι ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας. Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι ασχολούνται με τον τουρισμό, ενώ οι επιχειρήσεις που έχουν μια σχετική με τον τουρισμό δραστηριότητα είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Όμως η τελευταία περίοδος της πανδημίας, σημάδεψε τον ελληνικό αλλά και τον παγκόσμιο τουρισμό και σηματοδότησε μια σειρά από αλλαγές.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις καλούνται να επιταχύνουν τις διαδικασίες της τεχνολογικής αναβάθμισης των υπηρεσιών τους και να προσφέρουν νέες  υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πελατών τους. Καλούνται να δώσουν έμφαση στην ποιότητα και την ασφάλεια και να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους στην αγορά, ώστε να προσφέρουν μια αναβαθμισμένη εμπειρία πελάτη που θα ανταποκρίνεται στις τάσεις της εποχής. Σε αυτή τη διαδικασία αλλαγής και μετεξέλιξης των τουριστικών επιχειρήσεων είναι πολύ σημαντικό να αναβαθμίζονται και να θωρακίζονται με νέα, επικαιροποιημένη γνώση οι άνθρωποι του τουρισμού οι οποίοι αποτελούν τον βασικό πυλώνα για τη σωστή λειτουργία της επιχείρησης και τη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

Οι άνθρωποι του τουρισμού πρέπει να γνωρίζουν σε βάθος τις ιδιαιτερότητες των τουριστικών υπηρεσιών, τη σημασία του customer service και customer relationship, τις νέες δυνατότητες που αναδύονται από τον ψηφιακό μετασχηματισμό της επιχείρησης, τις σύγχρονες πρακτικές για τη διοίκηση του marketing, τη διαχείριση των χρηματοοικονομικών και το στρατηγικό σχεδιασμό. Οι άνθρωποι του τουρισμού είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχημένη πορεία της επιχείρησης και η ενδυνάμωση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων τους πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Η συνεχής θωράκιση με επικαιροποιημένες γνώσεις οδηγεί στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη και στη βιώσιμη ανάπτυξη της επιχείρησης συνολικά.

Ο όμιλος κολλεγίων ICBS, το μοναδικό εξειδικευμένο σε Business Studies κολλέγιο στην Ελλάδα, εδώ και 44 χρόνια εγγυάται την γνώση και την υψηλού επιπέδου κατάρτιση των επαγγελματιών του τουρισμού. Οι απόφοιτοι μας δυναμικά στελέχη μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων, με σημαντική καριέρα και αποδεδειγμένη επαγγελματική καταξίωση αποτελούν την απόδειξη.

Στο ICBS καθηγητές εγνωσμένου κύρους, που συνδυάζουν τη γνώση με την επαγγελματική εμπειρία διασφαλίζουν άριστα αποτελέσματα.

Στο ICBS τα προγράμματα προπτυχιακού (Bachelor στο Τουριστικό Μανατζμεντ) και μεταπτυχιακού επιπέδου (MBA με εξειδίκευσης στο Μανατζμεντ Τουριστικών Επιχειρήσεων) καλύπτουν τις ανάγκες του δυνητικά εργαζόμενου ή του στελέχους του τουρισμού και δημιουργούν προστιθέμενη αξία για την επιχείρηση και τον εργαζόμενο. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες  πληροφορίες για τα προπτυχιακά ή τα μεταπτυχιακά προγράμματα του ICBS Business College εδώ.

www.icbs.gr

Author