Τεχνικά Επαγγέλματα για Άμεση Απορρόφηση στην Αγορά

Από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360ο.

Με συνεχή τεχνολογική εξέλιξη και αυξανόμενη ζήτηση στην αγορά εργασίας, τα τεχνικά και μηχανολογικά επαγγέλματα αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή σπουδών για τους νέους. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 αποτελεί την πρώτη σχολή Μηχανολογίας στην Ελλάδα και προσφέρει εξειδικευμένη κατάρτιση και επαγγελματικές ευκαιρίες στον κλάδο της Μηχανοτρονικής, της Μηχανολογίας και των Τεχνικών Επαγγελμάτων.

Η τεχνογνωσία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ξεκινά από το 1971. Εδώ και 5 δεκαετίες το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 έχει αναπτύξει τον τομέα εισάγοντας σταδιακά πλήθος νέων ειδικοτήτων στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση, πολλές από τις οποίες λειτούργησαν αποκλειστικά για δεκαετίες. Σήμερα προσφέρονται 8 σύγχρονες ειδικότητες: Τεχνικός Μηχανοτρονικής, Εκπαιδευτής Οδηγών, Ψυκτικός, Θερμοϋδραυλικός – Τεχνικός Φυσικού Αερίου, Ηλεκτρολόγος, Τεχνικός Αυτοματισμών, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Ανελκυστήρων.

Το πρόγραμμα σπουδών ακολουθεί την συνεχή τεχνολογική εξέλιξη και προσφέρει στους σπουδαστές υψηλού επιπέδου κατάρτιση. Οι υπερσύγχρονοι εργαστηριακοί χώροι, οι καταξιωμένοι εκπαιδευτές και οι εκπαιδευτικές συνεργασίες με τις κορυφαίες εταιρίες του κλάδου αποτελούν τους βασικούς πυλώνες του εκπαιδευτικού προγράμματος. Το πρόγραμμα σπουδών εμπλουτίζεται με μια σειρά από masterclasses, webinars και εκπαιδευτικές επισκέψεις, γύρω από τις καινοτομίες του κλάδου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ειδικότητα της Μηχανοτρονικής στην οποία έχουν ενταχθεί μαθήματα ηλεκτροκίνησης και πράσινης μετακίνησης.

Μετά την ολοκλήρωση της φοίτησης οι καταρτιζόμενοι αποκτούν Κρατικό Δίπλωμα από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ προσφέρει επαγγελματικά δικαιώματα ανάλογα με την ειδικότητα. Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα απόκτησης της διεθνώς αναγνωρισμένης Βρετανικής πιστοποίησης LRN, που εμπλουτίζει το γνωστικό τους πεδίο με επικοινωνιακές δεξιότητες και διοικητικές ικανότητες, που είναι απαραίτητες για κάθε ιδιοκτήτη ατομικής επιχείρησης.

-> Επίλεξε σπουδές Μηχανολογίας – Μηχανοτρονικής – Τεχνικών Επαγγελμάτων  με προνομιακά δίδακτρα στην 1η σχολή Μηχανολογίας στη χώρα, ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360.

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 για Άμεση Επαγγελματική Αποκατάσταση

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 διαθέτει οργανωμένο Γραφείο Σταδιοδρομίας που εξασφαλίζει θέσεις πρακτικής εξάσκησης και προτείνει θέσεις απασχόλησης στις συνεργαζόμενες εταιρίες, ενώ παράλληλα διοργανώνει σε ετήσια βάση ενημερωτικές ημερίδες “Accelerate Your Career” και τις «Ημέρες Καριέρας».

Σύμφωνα με τα στατιστικά, οι επαγγελματίες του μηχανολογικού και τεχνικού κλάδου είναι περιζήτητοι στην αγορά, ενώ οι απόφοιτοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 προτιμώνται, καθώς έχουν παρακολουθήσει ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα σπουδών στην πλέον έμπειρη σχολή Μηχανολογίας της χώρας.

Φέτος το Γραφείο Σταδιοδρομίας, ακολουθώντας τις επιταγές που ορίζει η εποχή και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας καινοτόμησε διοργανώνοντας την εκδήλωση «Ψηφιακές Ημέρες Καριέρας».  Έτσι οι σπουδαστές Μηχανολογίας, Μηχανοτρονικής και Τεχνικών Επαγγελμάτων είχαν την ευκαιρία να περάσουν από συνεντεύξεις και να κλείσουν την πρακτική τους από απόσταση και με ασφάλεια.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 λειτουργεί σε 7 πόλεις: Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα, Καλαμάτα, Χανιά, Ξάνθη και Βόλο. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και έχει διακριθεί επί σειρά ετών ως «Εκπαιδευτικός Όμιλος της Χρονιάς» στον πανελλαδικό θεσμό βραβείων Golden Awards. Είναι πιστοποιημένος με ISO, που διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που προσφέρει. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους Εκπαιδευτικούς Συμβούλους του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 σε κάθε πόλη, καθημερινά από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, για να ενημερωθούν αναλυτικά για τα προγράμματα σπουδών και τα ειδικά προνομιακά δίδακτρα που ισχύουν για τις εγγραφές στα τμήματα Οκτωβρίου 2021.

share post to:
Author