Σπουδές στην Κορυφαία Σχολή Γαστρονομίας – Τουρισμού

Από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360ο.

Με τεχνογνωσία 5 δεκαετιών στην επαγγελματική κατάρτιση, μια γκάμα όλων των εξειδικευμένων ειδικοτήτων που ζητά η αγορά και ισχυρές διασυνδέσεις με τις κορυφαίες τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 αποτελεί την κορυφαία επιλογή για σπουδές Γαστρονομίας και Τουρισμού.

Λειτουργούν 12 εξειδικευμένες ειδικότητες Γαστρονομίας και Τουρισμού  που καλύπτουν όλες τις θέσεις εργασίας που ζητά η αγορά. Οι σπουδές διαρκούν δύο χρόνια και οδηγούν σε Κρατικό Δίπλωμα από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ οι σπουδαστές πραγματοποιούν αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε μεγάλες ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις αμέσως μετά την ολοκλήρωση του 1ου έτους σπουδών, μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας. Δίνεται επιπλέον δυνατότητα απόκτησης της διεθνούς Βρετανικής Πιστοποίησης LRN, που αναβαθμίζει τις επαγγελματικές προοπτικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό..

Οι βραβευμένοι με Golden Awards τομείς Γαστρονομίας & Τουρισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 διακρίνονται για το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχουν. Τα μαθήματα διεξάγονται σε σύγχρονα, πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Η εκπαιδευτική ομάδα αποτελείται από καταξιωμένους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου και βραβευμένους Chef με πολυετή εμπειρία. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με εξειδικευμένα Masterclasses και Webinars από διεθνούς φήμης, βραβευμένους με αστέρια Michelin, Chef που απογειώνουν τη σπουδαστική εμπειρία. Οι συνεργασίες με τις κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου συμβάλλουν στην επιμόρφωση των σπουδαστών και στην επαγγελματικής τους αποκατάσταση. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 έχει επικρατήσει ως η Πιο Πολυνίκης Σχολή στους επίσημους διαγωνισμούς του κλάδου, με πολλαπλές διακρίσεις σπουδαστών σε όλες τις κατηγορίες.

Σπούδασε επαγγέλματα Γαστρονομίας και Τουρισμού με προνομιακά δίδακτρα στον Εκπαιδευτικό Όμιλο της Χρονιάς, ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360.

Καινοτομίες σε Γαστρονομία και Τουριστικά

Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης λειτουργίας του ο τομέας Γαστρονομίας  & Τουρισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 έχει προχωρήσει σε σημαντικές καινοτομίες που αναβαθμίζουν την παρεχόμενη εκπαίδευση. Το 1998 ήταν η πρώτη σχολή που εισήγαγε την ειδικότητα της Μαγειρικής – Chef στα προγράμματα μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, δημιουργώντας εξαιρετικές προοπτικές σταδιοδρομίας για τους νέους που αναζητούσαν το επαγγελματικό τους μέλλον.

Έχει εγκαινιάσει το πρωτοποριακό για τα εκπαιδευτικά δεδομένα pop-up εστιατόριο “Senses of Taste”, στο οποίο σπουδαστές μαγειρικής, αρτοζαχαροπλαστικής και τουριστικών επαγγελμάτων θα έχουν την ευκαιρία για hands-on πρακτική σε πραγματικές συνθήκες, υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτών τους.

Πρόσφατα οι τομείς Γαστρονομίας & Τουρισμού σε συνεργασία με το Γραφείο Σταδιοδρομίας, ακολουθώντας τις επιταγές που ορίζει η εποχή και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας καινοτόμησαν ξανά διοργανώνοντας την εκδήλωση «Ψηφιακές Ημέρες Καριέρας».  Έτσι οι σπουδαστές όλων των τομέων είχαν την ευκαιρία να περάσουν από συνεντεύξεις και να κλείσουν την πρακτική τους από απόσταση και με ασφάλεια.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 λειτουργεί σε 7 πόλεις: Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα, Καλαμάτα, Χανιά, Ξάνθη και Βόλο. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και έχει διακριθεί επί σειρά ετών ως «Εκπαιδευτικός Όμιλος της Χρονιάς» στον πανελλαδικό θεσμό βραβείων Golden Awards. Είναι πιστοποιημένος με ISO, που διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που προσφέρει.  

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους Εκπαιδευτικούς Συμβούλους του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 σε κάθε πόλη, από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, για να ενημερωθούν αναλυτικά για τα προγράμματα σπουδών που λειτουργούν και τα ειδικά προνομιακά δίδακτρα που ισχύουν για τις εγγραφές στα τμήματα Οκτωβρίου 2021.

Author