Google #IamRemarkable

1. Είσαι Marketing Consultant της Google. Πες μας λίγα λόγια για την εμπειρία σου, πως είναι να δουλεύεις σε μία εταιρία σαν τη Google;

Έχουν περάσει 8 χρόνια από τότε που ξεκίνησα να δουλεύω στη Google. Είναι ένα υπέροχο ταξίδι γεμάτο εμπειρίες και αναμνήσεις. Για μένα η μαγεία αυτής της εταιρείας βρίσκεται στην κουλτούρα που έχει καταφέρει να δημιουργήσει και να διατηρήσει. Put the user first, make the right thing, respect everyone είναι μερικά από τα guiding principles που έχουμε. Και όλα αυτά τα παρατηρώ καθημερινά στους/στις συναδέλφους μου. Περιτριγυρίζομαι από ικανά, έξυπνα, φιλόδοξα, χαμογελαστά άτομα που αγαπάνε αυτό που κάνουν, βοηθάνε με την καρδιά τους, αναγνωρίζουν την συνεισφορά των άλλων.

Τι με δίδαξε αυτή η εταιρεία; Να κάνω πολλές ερωτήσεις, να ζητάω και να ακούω όλες τις απόψεις, να συστήνω σωστά τον εαυτό μου, να λύνω προβλήματα, να μην διεκπεραιώνω απλά τη δουλειά μου αλλά να βρίσκω τρόπους να προσφέρω ακόμα περισσότερα μέσα από αυτή, να συνδέομαι με τους άλλους ανθρώπους και να έχω μία ισορροπία στη ζωή μου.

Η Google είναι πολύ περισσότερα από εντυπωσιακά γραφεία με εστιατόρια, γυμναστήρια και κοινόχρηστους χώρους. Η Google είναι μία ομάδα ανθρώπων που ονειρεύονται και θέλουν να αφήσουν πίσω τους κάτι καλύτερο από αυτό που βρήκαν. Για αυτό το λόγο είναι μία από τις καλύτερες εταιρείες στον κόσμο, επειδή σε βοηθάει να εξελιχθείς σαν άνθρωπος και σου δίνει τη δυνατότητα να προσφέρεις στον κόσμο με όποιον τρόπο μπορείς και θέλεις.

2. Μίλησε μας για το #IamRemarkable Workshop της Google που στόχο έχει την ενθάρρυνση των γυναικών.

Το σεμινάριο #IamRemarkable ξεκίνησε το 2015 ως εσωτερική πρωτοβουλία της Google. Αρχικά αφορούσε μόνο τις γυναίκες και εστίαζε στο να τις ενθαρρύνει να μιλούν ανοιχτά για τα επιτεύγματά τους στο χώρο εργασίας και να αμφισβητούν τους εδραιωμένους κοινωνικούς κανόνες περί μετριοφροσύνης βάσει φύλου.

Ωστόσο η ομάδα γρήγορα συνειδητοποίησε ότι τα ζητήματα που προκύπταν δεν αφορούσαν μόνο τις γυναίκες, με αποτέλεσμα το εργαστήριο να είναι πλέον διαθέσιμο σε όλους. Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε όλους να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση και την ικανότητα να προωθήσουν τον εαυτό τους.

Παρακολούθησα το σεμινάριο το 2018 και με βοήθησε να αντιληφθώ για ποιο λόγο είναι σημαντικό να παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα της δουλειάς μας αλλά και να ενθαρρύνουμε τον κόσμο γύρω μας να κάνει το ίδιο. Είμαι πιστοποιημένη facilitator από το 2018 και έχω τρέξει πάνω από 50 σεμινάρια σε εταιρείες και οργανισμούς. Μέχρι σήμερα συγκινούμαι κάθε φορά όταν βλέπω πως συνδέεται το κοινό με το περιεχόμενο της παρουσίασης και πως αλλάζει δραστικά η ζωή τους μετά τη συμμετοχή τους. Μέχρι σήμερα περισσότερα από 300,000 άτομα σε 150 χώρες έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα σχετικά με το #IamRemarkable στην ιστοσελίδα iamremarkable.withgoogle.com και στο YouTube #IamRemarkable playlist

3. Είσαι μέντορας του Women Do Business, μία σύμπραξη γυναικών που προάγει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Πες μας κάποια φόρουμ που έχετε διοργανώσει και ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Γνώρισα τις ιδρύτριες του Women Do Business το καλοκαίρι του 2020 όταν με κάλεσαν στην Κρήτη για να παρουσιάσω το #IamRemarkable στο κοινό τους.
Τiς χαρακτηρίζουν το πάθος, η υπομονή και η επιμονή και με τον οργανισμό τους θέλουν να ενισχύσουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Για αυτό το λόγο έχουμε συνεργαστεί αρκετές φορές και έχουμε οργανώσει σεμινάρια #IamRemarkable και Women Will, ένα πρόγραμμα της Google για την εκπαίδευση και ενδυνάμωση γυναικών επιχειρηματιών.

Παράλληλα, θέλησα να προσφέρω εθελοντικά στο πρόγραμμα τους και δήλωσα συμμετοχή ως μέντορας. Με έφεραν σε επαφή με την mentee μου Μαρία Αγογλωσσάκη με την οποία δουλέψαμε μαζί στη δημιουργία ενός business model για την επιχείρηση της Gloss Vitro, στην παρουσίαση των προϊόντων της στα κοινωνικά δίκτυα και το γενικότερο μάρκετινγκ. Συνιστώ σε όλους να προσφέρουν εθελοντικά και να συνεργαστούν με τις Women Do Business για να προάγουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

4. Μίλησε μας για το «Together in tech», που στόχο έχει να φέρει κοντά άτομα από τον κλάδο της Τεχνολογίας, ώστε να καταρρίψει στερεότυπα.

Το Together in tech δημιουργήθηκε το 2019 στο Λονδίνο από την Yota Trom και στο πλαίσιο του έχει αναπτυχθεί ήδη μια κοινότητα με 5,000 μέλη. Είναι ένας οργανισμός ο οποίος στοχεύει στο να φέρει κοντά τα άτομα που απασχολούνται στον κλάδο της Τεχνολογίας, ανεξαρτήτως φύλου, ώστε να καταρρίψει τα υπάρχοντα στερεότυπα από τη ρίζα τους.

Tα μέλη του οργανισμού λαμβάνουν στήριξη στην ανάπτυξη των soft skills τους και την απαραίτητη καθοδήγηση ώστε να έχουν μία επιτυχημένη καριέρα. Στόχος του συγκεκριμένου οργανισμού είναι η δημιουργία μιας diverse & inclusive tech κοινότητας στο πλαίσιο της οποίας θα υποστηρίζουμε άτομα να συνδεθούν μεταξύ τους, να βρουν την υποστήριξη, γνώση και αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.

Πριν ένα χρόνο συναντήθηκα με τη Γιώτα και μου πρότεινε να συνεργαστούμε και να ανοίξουμε ένα chapter του Together in Tech στην Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρούμενη για την πρωτοβουλία αυτή και πιστεύω πως αυτό το εγχείρημα έρχεται να προσφέρει πολλά στην tech κοινότητα στην Ελλάδα. Εγγραφείτε στο newsletter εδώ, και ακολουθείστε μας στο LinkedIn και Instagram για να ενημερώνεστε για όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Χριστίνα σ’ ευχαριστώ πολύ για αυτή τη συνέντευξη. Εύχομαι καλή χρονιά γεμάτη υγεία, ευτυχία και αγάπη. Εύχομαι να είναι μία χρονιά με λιγότερο φόβο και περισσότερο σύνδεση με τον εαυτό μας, με τους άλλους και με τη φύση. Εύχομαι να ακούμε και να ακολουθούμε περισσότερο την καρδιά μας γιατί τότε μπορούμε να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα.

Author