«Ρώτα τον Ειδικό» από την ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης

Από την Ομάδα του PositiveLife.gr.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, η ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης ενώνει τις δυνάμεις της με το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και συμμετέχει στην εβδομαδιαία δράση του φορέα με τίτλο ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00-13:30.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, οι μικροί επισκέπτες του μουσείου γίνονται δημοσιογράφοι για μία ημέρα και θέτουν τις ερωτήσεις τους γύρω από το ζήτημα της παιδικής αναπηρίας στην ειδική παιδαγωγό της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, Έρη Σακαλίδου, και στη δημοσιογράφο Χριστιάνα Μητσικούδη.

Στο δεύτερο μέρος, οι μικροί μας φίλοι συμμετέχουν σε βιωματικές δραστηριότητες και ομαδικά διαδραστικά παιχνίδια, με στόχο την κατανόηση της εμπειρίας της αναπηρίας και την περαιτέρω ευαισθητοποίησή τους γύρω από το ζήτημα αυτό.

Η ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Βόρεια Ελλάδα. Από το 1969, καλύπτει ανάγκες ολιστικής θεραπείας και αποκατάστασης σε παιδιά και νέους με αναπηρία, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και την κοινωνική τους ένταξη.

Στη δράση «ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ» επιτρέπεται η συμμετοχή σε παιδιά 7 ετών και άνω, ενώ για την είσοδο στο Μουσείο απαιτείται η καταβολή συμβολικού αντιτίμου αξίας 3€. Πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα 2310913047 και 6987419604 (Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00-16:00).

Author