Καλοκαιρινοί Περίοδοι στο «Άσυλο του Παιδιού» για παιδιά 6 – 12 ετών

Από την ομάδα του Positivelife.gr.

Κάθε χρόνο, μετά τη λήξη του σχολικού έτους λειτουργεί για 4 συνεχόμενες εβδομάδες (δύο περιόδους), το «Καλοκαιρινό Πρόγραμμα» για παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών.
1η Περίοδος: 28 Ιουνίου – 9 Ιουλίου 2021
2η Περίοδος: 12 Ιουλίου – 23 Ιουλίου 2021

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στις πευκόφυτες εγκαταστάσεις του «Ασύλου του Παιδιού»

Τηρούνται όλοι οι κανόνες του ΕΟΔΥ για την καταπολέμηση του COVID-19.
• Οι ώρες άφιξης είναι 6.30-8.00 και αναχώρησης 14.30-17.00.
• Η παράδοση και παραλαβή των παιδιών γίνεται αποκλειστικά από υπεύθυνες παιδαγωγούς στην κεντρική είσοδο κοντά στο εκκλησάκι (χρήσιμη η επίδειξη ταυτότητας κατά τις πρώτες μέρες).
Τα παιδιά θα πρέπει να φοράνε άνετα ρούχα και παπούτσια (όχι σαγιονάρες ή πέδιλα). Να έχουν μαζί τους κασετίνα με μολύβια, μαρκαδόρους και ψαλιδάκι, καπέλο, αντηλιακό, εντομοαπωθητικό της επιλογής σας για καθημερινή χρήση, μια αλλαξιά ρούχα και παγουράκι με νερό στα σακίδιά τους. Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα κινητά τηλέφωνα θα πρέπει να παραμένουν σπίτι. Το πρόγραμμα είναι πλούσιο σε ερεθίσματα και αποτελεί ευκαιρία «αποτοξίνωσης» από την οθόνη.
• Δεν χρειάζονται τροφές στο σακίδιο, η διατροφή στο «ΑτΠ» είναι σωστή και πλήρης Μεσογειακή με 4 γεύματα.

Οι εγγραφές για το Πρόγραμμα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης ξεκίνησαν και για τις δύο περιόδους.

Το πρόγραμμα ξεκινάει με πρωινό γεύμα στον κήπο, παιχνίδι στην αυλή και κουβεντούλα με τους φίλους. Δημιουργούνται ομάδες ανάλογα με την ηλικία του καθενός και αποφασίζεται το πρόγραμμα της ημέρας. Με την πρωινή δροσιά αρχίζουν οι δράσεις αειφορίας, η κηπουρική και άλλα βιωματικά εργαστήρια. Μετά το διάλειμμα για δεκατιανό και ξεκούραση αρχίζουν τα εργαστήρια δημιουργίας και έκφρασης (με χρώματα και ανακυκλώσιμα υλικά, θεατρικό παιχνίδι, μαγειρική και άλλα πολλά).

Μετά το μεσημεριανό γεύμα συνεχίζουν οι δραστηριότητες όπως ακρόαση μουσικής, κινούμενη εικόνα, υπολογιστές, απλά πειράματα φυσικής, φωτογραφία και δημιουργική απασχόληση για όλες τις ηλικίες. Μικρή διακοπή για απογευματινό και μοίρασμα των εντυπώσεων για το πρόγραμμα της ημέρας.

Δραστηριότητες

Αθλοπαιδιές, αποστολές τύπου κρυμμένου θησαυρού, γυμναστική, μοντέρνος χορός-χορογραφίες, ομαδικά παραδοσιακά παιχνίδια, ελεύθερο παιχνίδι, εργαστήρι ελληνικής νοηματικής γλώσσας, ενδιαφέρουσες περιβαλλοντικές δράσεις με τη μέθοδο «ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ», καλλιέργεια μεσογειακών αρωματικών φυτών / λαχανόκηπος, μαγειρική & υγιεινή διατροφή, μικροί επιστήμονες – πειράματα φυσικής, ρομποτική arduino, ψηφιακή φωτογραφία, κινηματογραφική τέχνη & κινούμενη εικόνα, θεατρικό παιχνίδι – δραματοποίηση κειμένων, δημιουργική γραφή, μικροί φιλόλογοι & λογοτεχνικές κουβέντες, οι φίλοι μας τα ζώα, εικαστικές δημιουργίες – μεγάλοι ζωγράφοι, πηλοπλαστική, κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά.

Περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία του «ΑτΠ» 2310 209398 (07.00-16.00). Έκπτωση 10% α) για το 2ο παιδί και β) με την παρακολούθηση και των 2 περιόδων.

Το παιδί σας θα περάσει χαρούμενες και ξένοιαστες στιγμές στο «ΑτΠ»

Author