Healing Herbs for Health and Happiness

Από την ομάδα του Positivelife.gr.

Το MDA Ελλάς πραγματοποιεί διαδραστικό workshop για τους σκοπούς του Σωματείου, με τον Άλκη Downword. Γνωρίστε τα βότανα της Ελληνικής υπαίθρου, τις θεραπευτικές και χρηστικές τους ιδιότητες, και μάθετε πώς να δημιουργήσετε εύκολα και πρακτικά το δικό σας “Kitchen Garden”!

Ο Άλκης Downward από το κτήμα του Πεtra, στις Κολυμπήθρες της Πάρου, θα μας μάθει ότι χρειάζεται να γνωρίζουμε για μία εύκολη βιολογική ανάπτυξη βοτάνων, για τις χρήσεις τους στην καθημερινότητα, θα δώσει συμβουλές και θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας!

Πέμπτη 6 Μαΐου και ώρα 15.00, διάρκεια 60′, κόστος ανά άτομο 30€

Δηλώστε συμμετοχή εδώ έως και τις 26 Απριλίου και αυτόματα θα σας αποσταλεί ένα DIY herbs kit με όλα τα απαραίτητα για ένα interactive workshop!
Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 210 3616980 & info@mdahellas.gr

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην υποστήριξη της ειδικής Μονάδας νευρομυϊκών παθήσεων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου.

Το 2015, ο Άλκης Downward αποφάσισε να ξεκινήσει το κτήμα Πεtra στην Πάρο. Από μικρός, βοηθούσε στο κτήμα της οικογένειας του με δουλειές όπως το μάζεμα της ελιάς και είχε αναπτύξει μια αγάπη για την φύση και τον τρόπο ζωής στο νησί. Όσο σπούδαζε για το πρώτο του πτυχίο στην Αμερική η αναμνήσεις του νησιού τον τραβούσαν όλο και πιο πολύ. Ήθελε να αφοσιωθεί στον πρωτογενή τομέα και να αυξήσει τις γνώσεις του πάνω στην καλλιέργεια – την παραγωγή τροφίμων – μια από τις βασικότερες ανάγκες των ανθρώπων, αλλά κάτι που λείπει σημαντικά από την σχολική μας εκπαίδευση. Αφού επέστρεψε στην Ελλάδα πήρε το πτυχίο master Αειφόρας Γεωργίας από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων και πήγε στην Πάρο για να ξεκινήσει την αγροτική παραγωγή. Το κτήμα Πεtra είναι ένα βιολογικό αγρόκτημα στην Πάρο που εδώ και 6 χρόνια παράγει μια ποικιλία τοπικών κυκλαδίτικων προϊόντων χρησιμοποιώντας μόνο βιώσιμες αγροοικολογικές μεθόδους.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.petrafarm.gr


Το MDA Ελλάς (Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις) ξεκίνησε τη δράση του στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2000, έχοντας την πεποίθηση ότι μια συντονισμένη προσπάθεια από πολλές πλευρές, από την πολιτεία, τους ιδιωτικούς φορείς, αλλά και τους μεμονωμένους πολίτες, μπορεί να κάνει θαύματα. Σήμερα στο MDA Ελλάς είναι εγγεγραμμένες πανελλαδικά πάνω από 1400 οικογένειες εκ των οποίων κάποιες έχουν πλέον του ενός Μέλους που ασθενεί. Το MDA Ελλάς δεν έχει και δεν είχε καμία κρατική επιχορήγηση σε όλη την πορεία του έργου του. Ως εκ τούτου όλες οι δράσεις μας υλοποιούνται με την ευαισθητοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η σημαντικότερη πηγή εσόδων για τους σκοπούς του MDA Ελλάς, αλλά και μέσο για τη γνωστοποίηση του έργου του στο ευρύτερο κοινό αποτελούν οι εκδηλώσεις που οργανώνονται κάθε χρόνο. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο του MDA Ελλάς μπορείτε να βρείτε στο www.mdahellas.gr

share post to:
Author