Σούπα από Λιαστές Ντομάτες

Από την ομάδα του Positivelife.gr.

ΥΛΙΚΆ

• 1 κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
• 3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
• 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
• 100 γρ λιαστές ντομάτες, χοντροκομμένες
• 200 γρ ντοματίνια, ψιλοκομμένα
• 1 κύβο ζωμό λαχανικών
• 400 ml γάλα αμυγδάλου
• 1 Πρέζα αλάτι
• Ελαιόλαδο

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και μια πρέζα αλάτι. Μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τον κύβο ζωμού λαχανικών και το γάλα αμυγδάλου. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα δυνατό μπλέντερ ή χρησιμοποιούμε ένα μπλέντερ χειρός για να ανακατέψουμε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει μια λεία υφή.

Μόλις ομογενοποιηθεί, ρίχνουμε το μείγμα ξανά σε ένα τηγάνι για να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά – ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα γάλα αμυγδάλου, λίγο-λίγο, μέχρι να φτάσει στη συνοχή που μας αρέσει περισσότερο.

Πηγή: deliciouslyella.com

Author