5 Κανόνες Ζωής από τον Bill Gates

Από τον Παναγιώτη Φάσσα, Millenial Success Coach.

Για πάρα πολλά χρόνια ήταν γνωστός ως ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο. Παράτησε το κολέγιο για να ξεκινήσει την εταιρία του και μετά από πολύ δουλειά και αφοσίωση, η Microsoft έγινε η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής λογισμικού στον κόσμο. Είναι επίσης γνωστός για τις φιλανθρωπίες του.

Ο Bill Gates είναι ένας πάρα πολύ επιτυχημένος άνθρωπος σύμφωνα με τα κοινωνικά πρότυπα και είναι επίσης ένα ακόμα τρανό παράδειγμα, ότι η επιτυχία κατακτάται με σκληρή δουλειά, πίστη, θέληση, η αφοσίωση και η νοοτροπία. Το ταλέντο και η “εξυπνάδα”, έχουν δεύτερη μοίρα.

Αυτοί είναι οι τοπ 5 κανόνες ζωής του Bill Gates.

1. Πίστεψε στις ιδέες σου!

Πιστέψαμε πως το ίντερνετ είναι το μέλλον και πιστέψαμε στις ιδέες μας. Ποντάραμε σε αυτό. Μου ήταν πολύ εύκολο να παρατήσω το κολέγιο και να ξεκινήσουμε τη Microsoft, γιατί πραγματικά πίστευα ότι θα έχει τεράστια επιτυχία. Αν δεν το πιστεύαμε εμείς οι ίδιοι, τότε ποιος θα το πίστευε;

2. Να είσαι για πάντα μαθητής!

Παράτησα το κολέγιο, όμως κάνω μαθήματα κολεγίου συνέχεια. Κάνω μαθήματα για τις επιχειρήσεις, για την ψυχολογία και πολλά άλλα. Μου αρέσει πολύ να μαθαίνω συνεχώς καινούρια πράγματα. Είναι πολύ καλό να περιτριγυρίζεσαι από έξυπνους και μορφωμένους ανθρώπους και να μαθαίνεις συνεχώς από αυτούς. Η μάθηση δεν σταματά ποτέ.

3. Κερδίζω την αναβλητικότητα.

Είχα μια πολύ κακή συνήθεια την οποία ανέπτυξα όταν ήμουν στο κολέγιο. Μου άρεσε να δείχνω στους άλλους πως δεν διαβάζω και δεν εργάζομαι καθόλου. Μου άρεσε να δείχνω πως δεν με νοιάζει τίποτα και δεν πήγαινα στα μαθήματα. Και πάντα την τελευταία στιγμή, μια μέρα πριν τα διαγωνίσματα καθόμουν να διαβάσω.

Οι άλλοι πίστευαν πως αυτό είναι αστείο. Αυτός ήταν ο τίτλος μου στο κολέγιο. Ο τύπος που δεν κάνει τίποτα. Αυτή η συνήθεια όμως ήταν καταστροφική όταν ξεκίνησα την εταιρία. Δεν γινόταν να τα αφήνω όλα τελευταία στιγμή και κανένας δεν το έβρισκε πλέον αστείο. Έπρεπε να την αλλάξω αυτή την συνήθεια και μου πήρε αρκετό καιρό. Όμως την άλλαξα. Αν δεν την είχα αλλάξει, δεν θα είχα φτάσει εδώ.

4. Απολαμβάνω αυτό που κάνω.

Το κλειδί είναι να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις κάθε μέρα. Αυτό που απολαμβάνω εγώ είναι να δουλεύω με έξυπνους ανθρώπους και να προσπαθώ να λύσω νέα προβλήματα. Είναι πολύ σημαντικό να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις, γιατί η δουλειά δεν είναι εύκολη.

5. Ζήτα βοήθεια και συμβουλές.

Έχω τον πατέρα μου, έχω τον Warren Buffett, έχω τη γυναίκα μου τη Melinda, που με ξέρουν πάρα πολύ καλά και γνωρίζουν τα ελαττώματα μου. Οπότε με βοηθούν να διορθώσω την πορεία μου όταν παρεκκλίνω. Το έχω ως αρχή να ζητώ βοήθεια και συμβουλές από ανθρώπους που μπορούν να με βοηθήσουν. Δεν γίνεται να έχω όλες τις απαντήσεις από μόνος μου.

Τελικές Σκέψεις

Μου ήταν αρκετά δύσκολο να γράψω τους 5 κανόνες του Bill Gates καθώς δεν υπάρχουν πολλά βίντεο στο YouTube που να μιλάει για τη φιλοσοφία του. Από αυτά που βρήκα όμως, φαίνεται ξεκάθαρα για άλλη μια φορά και από ακόμα έναν πολύ επιτυχημένο άνθρωπο, πως η επιτυχία δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε οφείλεται στο ταλέντο του καθενός. Είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας.

Ο αγαπημένος μου κανόνας ήταν ότι πρέπει να είσαι πάντα μαθητής.

Πηγή: www.panosfassas.com


O Παναγιώτης Φάσσας είναι Millenial Success Coach. Η δουλειά του και η αποστολή του είναι να βοηθάει τους ανθρώπους να πετύχουν τους στόχους και τα όνειρα τους και να ζήσουν την ζωή που τους αξίζει.

Author