Τα Παιδικά Χωριά SOS Στρώνουν το Γιορτινό Τραπέζι σε Οικογένειες που Έχουν Ανάγκη

Από την ομάδα του Positivelife.gr.

Ας κάνουμε όλοι μαζί αυτές τις γιορτές ξεχωριστές για όσους μας χρειάζονται.

Τα Παιδικά Χωριά SOS, μέσα από τα 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, και με όχημα τη χριστουγεννιάτική τους καμπάνια #touskanoumetotrapezi, στέκονται για ακόμη μια φορά με όσα μέσα διαθέτουν, δίπλα σε οικογένειες, που εξαιτίας της πανδημίας ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές καθημερινές ανάγκες τους, στρώνοντάς τους ένα ζεστό γιορτινό τραπέζι.

Στο πλαίσιο αυτό, τα Παιδικά Χωριά SOS μας καλούν όλους να ενισχύσουμε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ώστε οι οικογένειες αυτές να απολαύσουν τις φετινές γιορτές ενωμένες και αγαπημένες, προσφέροντας στα παιδιά τους όμορφες χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις και στιγμές ευτυχίας.

Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν τη μεγάλη αυτή προσπάθεια, μπορούν εύκολα με 1 μόνο κλικ εδώ να καλύψουν ανάγκες και να στείλουν το δικό τους μήνυμα αγάπης, γεμίζοντας το τραπέζι των οικογενειών με παραδοσιακά και αγαπημένα γιορτινά εδέσματα μικρών και μεγάλων εξασφαλίζοντας:

  • Με €10 τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες.
  • Με €20 τη γαλοπούλα και το συνοδευτικό του γιορτινού γεύματος.
  • Με €30 τη γαλοπούλα, το συνοδευτικό και τη βασιλόπιτα.
  • Με €50 ολόκληρο το γιορτινό γεύμα για μια 4μελη οικογένεια.

Η στήριξη όλων μας είναι πολύτιμη. Ας μοιραστούμε τα φετινά Χριστούγεννα αυτή την κίνηση αλληλεγγύης των Παιδικών Χωριών SOS με τους γύρω μας, καθώς και μέσα από τα social media, ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες να κάνουν φέτος γιορτές με χαμόγελο και αισιοδοξία.

#touskanoumetotrapezi

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS


Με εκτενή δράση σε 136 χώρες και 70 χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα πρόληψης, οικογενειακής φροντίδας εναλλακτικού τύπου και υποστηριζόμενης ανεξάρτητης διαβίωσης, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ηγετικός φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως, με έμφαση στα παιδιά που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την οικογένειά τους. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1975. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε τρεις άξονες: (α) Ενδυνάμωση Οικογένειας, με 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα και στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και την αποτροπή του κινδύνου απομάκρυνσης των παιδιών από το πλαίσιό της, (β) Ανάπτυξη και Προώθηση της Αναδοχής σε συνεργασία με τη UNICEF, ως εταίρος στο πρόγραμμα «ChildGuarantee» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και (γ) Εναλλακτική Φροντίδα με 4 Παιδικά Χωριά SOS, 2 Στέγες Νέων και τον Ξενώνα Βρεφών SOS για παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν με τη βιολογική οικογένειά τους. Η Διεθνής Ένωση των Παιδικών Χωριών SOS είναι σταθερός συνομιλητής και εταίρος, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κράτη μέλη της, όσο και σε διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες όπως η καμπάνια Opening Doors for Europe.

Author