Spetsathlon 2022: Η Μεγαλύτερη Γιορτή Αθλητικού Τουρισμού στην Ελλάδα!

Από την ομάδα του Positivelife.gr.

Το Spetsathlon, η μεγαλύτερη γιορτή του αθλητικού τουρισμού επιστρέφει δυναμικά για 8η χρονιά στο πανέμορφο νησί των Σπετσών για να προσφέρει για ακόμη μια φορά στιγμές συγκίνησης, χαράς και διασκέδασης για όλους τους συμμετέχοντες, αλλά και για τους θεατές που παραβρεθούν.

Το μεγάλο γεγονός του αθλητισμού, που σηματοδοτεί και την έναρξη της τουριστικής σεζόν του νησιού, με μότο το #2winis2participate θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο, 13 – 15 Μαΐου 2022, στο γραφικό νησί του Αργοσαρωνικού και θα λάβουν μέρος πάρα πολλοί λάτρεις της κολύμβησης, της ποδηλασίας και του τρεξίματος. Η διοργάνωση έχει πλήθος αγωνιστικών επιλογών σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο. Ειδικότερα, το Σάββατο 14 Μαΐου θα λάβουν χώρα οι κολυμβητικοί αγώνες 1χλμ. & 3χλμ., ο χαρακτηριστικός αγώνας δρόμου 5χλμ. και ο αγαπημένος ποδηλατικός αγώνας 25χλμ. περιμετρικά του νησιού. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 15 Μαΐου με τη διεξαγωγή των χαρακτηριστικών τριάθλων Sprint & Endurance. Φέτος για πρώτη φορά θα δοθεί στους συμμετέχοντες η δυνατότητα να χαράξουν δωρεάν το μετάλλιό τους με τα αρχικά τους και το χρόνο επίδοσής τους.

Μεγάλη τιμή για τη διοργάνωση αποτελεί η συμμετοχή πλήθους πρωταθλητών σε διάφορα αγωνίσματα του Spetsathlon 2022. Ενδεικτικά, θα αγωνιστούν, ο Πρωταθλητής κολύμβησης, Δημήτρης Κουλούρης  με την ομάδα του Arla PROTEIN, ο Πρωταθλητής κολύμβησης, Γιάννης Δρυμωνάκος, με την ομάδα της GARMIN και η Πρωταθλήτρια στίβου, Αναστασία Μαρινάκου με την ομάδα της HERBALIFE NUTRITION. Ειδική μνεία αξίζει και για τη συμμετοχή του δρομέα μεγάλων αποστάσεων Μάριου Γιαννακού, με την ομάδα της Deloitte, που συγκίνησε το πανελλήνιο κατακτώντας την κορυφή του Ολύμπου κουβαλώντας στην πλάτη του την τότε φοιτήτρια Ελευθερία Τόσιου, η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Παράλληλα με τις αθλητικές δραστηριότητες θα λάβουν χώρα πολυάριθμες κοινωνικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με τους φορείς του νησιού, αλλά και θα επιστρέψει το αγαπητό σε όλους Melissa Pasta Night, ενώ η αυλαία της διοργάνωσης θα ανοίξει με το πρώτο Stretching Session powered by Technogym, στην εμβληματική πλατεία Ποσειδωνίου! 

Αναπόσπαστο κομμάτι της διοργάνωσης θα αποτελέσουν και οι 360 εθελοντές Σπετσιώτες που θα δώσουν το δικό τους χρώμα στην εκδήλωση και με την συμβολή τους θα βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή της.

Το Spetsathlon διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Σπετσών, ενώ το παρών θα δώσει η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη που δήλωσε: «Αν και μετρά κάτι λιγότερο από 10 χρόνια στην ιστορία του, το Spetsathlon αποτελεί πλέον κορυφαία αθλητική διοργάνωση και παράγοντα που «μεθοδεύει» την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην χώρα μας. Μέσα από έναν αγώνα σύμβολο της σκληρής προσπάθειας, της αντοχής και της προσαρμοστικότητας σε απαιτήσεις υψηλές και διαφορετικές μεταξύ τους, στο μικρό και πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, οι αξίες και αρετές του αθλητισμού, τόσο ως δραστηριότητας όσο ως στάσης ζωής, ξαναζωντανεύουν και εμπνέουν αθλητές και θεατές. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζονται, με τον καλύτερο τρόπο, οι αναπτυξιακές προοπτικές του αθλητικού τουρισμού. Μίας μορφής τουριστικής δραστηριότητας με ένα διαρκώς αυξανόμενο και φανατικό κοινό, όπου ως χώρα έχουμε κάθε λόγο να αξιώνουμε ρόλο πρωταγωνιστή. Στην προσπάθεια που καταβάλλουμε ως πολιτεία να επενδύσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση και με απώτερο στόχο μας την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, διοργανώσεις όπως το Spetsathlon δεν είναι απλά πολύτιμες αλλά, κυρίως, ζωτικής σημασίας. Η πηγαία προσμονή όλων μας για το φετινό «σύνθημα της εκκίνησης» του αφέτη, μαρτυρά την επιτυχία του θεσμού ενώ προοικονομεί ένα ακόμη λαμπρότερο μέλλον! Θέλοντας να συγχαρώ αλλά και να ευχαριστήσω για την αφοσίωση και την προσφορά τους τους «ιθύνοντες» αυτής της πρωτοβουλίας, εύχομαι κάθε επιτυχία!»

Author