Ποδηλατικό Διήμερο «ΑΛΙΓΚΑΡΙ BIKE»

Από την Gruppe.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Αligari Bike, του ποδηλατικού διημέρου, που έλαβε χώρα στη Γουμένισσα και τα Μεγάλα Λιβάδια του Νομού Κιλκίς, το Σάββατο 14 & την Κυριακή 15 Μαΐου 2022. Τα μονοπάτια και οι διαδρομές του καταπράσινου Όρους Πάικου, γέμισαν από αθλητές και αθλήτριες της ποδηλασίας όπου, έπαιξαν, διασκέδασαν, γνωρίστηκαν, και αγωνίστηκαν, σε ένα μοναδικό τοπίο στα 1250μ υψόμετρο.

Η εταιρία gruppe ήταν Μεγάλος Χορηγός των αγώνων, που έφεραν παιδιά και οικογένειες κοντά στον αθλητισμό και τη φύση του Πάικου.

Το Σάββατο 14/5/2022, έλαβε χώρα η Ποδηλατική ανάβαση των Μεγάλων Λιβαδιών, η οποία πήρε εκκίνηση, από την κεντρική πλατεία της Γουμένισσας, στις 17:15 με τη συμμετοχή 70 αθλητών, open κατηγορίας, οι οποίοι βίωσαν από πολύ νωρίς την ιδιαίτερη γεωμορφολογία του Όρους Πάικου. Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός, και απευθυνόταν σε καλά προετοιμασμένους αναβάτες. Υπήρχαν συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.

Την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, το μεγάλο οροπέδιο του Πάικου που βρίσκεται χτισμένο το χωριό Μεγάλα Λιβάδια, φιλοξένησε εκατοντάδες εκδρομείς αθλητές, και φίλους της ορεινής ποδηλασίας, από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι γέμισαν την κεντρική πλατεία του οικισμού. Στις 10:30 πήρε εκκίνηση ο αγώνας πρωταθλήματος Μarathon της ΕΠΣΜΑΘ, και λίγο αργότερα έλαβαν χώρα και οι αγώνες Mountain Bike των μικρών κατηγοριών. Φετινή καινοτομία του 2ου Αλιγκάρι Bike, ήταν η διαδρομή έκπληξη μήκους 10χλμ, περιμετρικά του χωριού των Μεγάλων Λιβαδίων, που απευθυνόταν σε εκείνους που ήθελαν να ποδηλατήσουν στη φύση, χωρίς το άγχος ενός αγώνα, γνωρίζοντας παράλληλα το φυσικό κάλος της περιοχής.

Author