Φιλανθρωπικό Event για τα 5 χρόνια «ΜΑΝΑ»

Από την ομάδα του Positivelife.gr.

Με αφορμή τα 5 χρόνια λειτουργίας του, το Σπίτι του ΜΑΝΑ, o Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ο οποίος παρέχει από τον Ιανουάριο του 2018 δωρεάν εξατομικευμένες υπηρεσίες φροντίδας και υποστήριξης σε γυναίκες με κάθε μορφής γυναικολογικό καρκίνο, πραγματοποίησε ένα φιλανθρωπικό High Tea Event στο επιβλητικό Ball Room του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περισσότερες από 200 Κυρίες, οι οποίες με την παρουσία τους συνέβαλλαν στη δημιουργία μίας μοναδικής βραδιάς, στηρίζοντας τους σκοπούς του Οργανισμού.

Στο καλωσόρισμα της εκδήλωσης, συγκινητικός ήταν ο χαιρετισμός της Προέδρου του ΜΑΝΑ κας Randa Ghandour η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στο όραμα αλλά και την επίτευξη των στόχων του ΜΑΝΑ, στη διάρκεια των 5 πρώτων ετών λειτουργίας του.

Στη συνέχεια, την εμφάνιση της έκανε η εντυπωσιακή γενέθλια τούρτα δίνοντας την ευκαιρία στις καλεσμένες να υψώσουν τα ποτήρια τους με την εμβληματική σαμπάνια Μoët & Chandon και να ευχηθούν Χρόνια Πολλά στο ΜΑΝΑ!

Παράλληλα, ανάμεσα στις custom ανθοσυνθέσεις που είχε ετοιμάσει το Pavlos Flower Workshop, την μουσική επένδυση της βραδιάς επιμελήθηκε ο Domino με ξένες διαχρονικές επιτυχίες ενώ highlights της εκδήλωσης, αποτέλεσαν η δημοπρασία 2 πινάκων έργων τέχνης από τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Tadashi Kawamata τα οποία τα προσέφερε η Galerie Kamel Mennour με έδρα το Παρίσι,  καθώς και η κλήρωση δώρων μεγάλης αξίας από διάσημα brands από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο την ενίσχυση των σκοπών του Οργανισμού.

Με όραμα την έμπνευση κάθε γυναίκας με διάφορες μορφές γυναικολογικού καρκίνου προς τη θετική δύναμη της ζωής μέσα από την αγάπη του εαυτού της και τη σχέση της με την οικογένεια,  το Σπίτι του ΜΑΝΑ έχει καταφέρει μέσα στα 5 χρόνια λειτουργίας του να προσφέρει 31 διαφορετικά είδη υπηρεσιών, δια ζώσης κι εξ αποστάσεως, σε περισσότερες από 347 γυναίκες. Ταυτόχρονα, έχουν συνολικά διατεθεί δωρεάν περισσότερες από 13.319 ώρες υπηρεσιών, από εθελοντές – εξειδικευμένους επαγγελματίες με εμπειρία στη φροντίδα ασθενών με καρκίνο αλλά και από ιδιώτες επαγγελματίες υγείας που προσφέρουν εθελοντικά την υποστήριξή τους.

Η πρόεδρος του ΜΑΝΑ, κα Randa Ghandour, δήλωσε: «Εδώ και 5 χρόνια το Σπίτι του ΜΑΝΑ προσπαθεί να προσφέρει –  παρόλες τις δυσκολίες, όπως η πανδημία –  στήριξη, αγάπη , ζεστασιά και θετική διάθεση σε όλες τις γυναίκες που το έχουν ανάγκη. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε ακόμα πιο δυναμικά και αισιόδοξα, πάντα με την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια των ανθρώπων του ΜΑΝΑ, των εθελοντών και των υποστηρικτών μας. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας, καθώς χωρίς αυτούς δε θα μπορούσαμε να κάνουμε καθημερινά το  όραμα μας  πραγματικότητα!».

H Vichy, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στις γυναίκες, στήριξε την φιλανθρωπική εκδήλωση και πρόσφερε στις επίτιμες καλεσμένες μια εξειδικευμένη σειρά προϊόντων περιποίησης δέρματος Neovadiol, την Νο 1 μάρκα περιποίησης της επιδερμίδας στην εμμηνόπαυση.

Λίγα λόγια για το Σπίτι του ΜΑΝΑ

Ο Οργανισμός ΜΑΝΑ ιδρύθηκε το 2018 και με έδρα το Σπίτι του ΜΑΝΑ στην οδό Ρηγίλλης 10 στοχεύει στην υποστήριξη κάθε γυναίκας που νοσεί από καρκίνο του μαστού ή από οποιασδήποτε μορφής γυναικολογικό καρκίνο. Η χαλάρωση, το «μοίρασμα», η φροντίδα και η επανασύνδεση των γυναικών με τη θετική πλευρά της ζωής είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το Σπίτι του ΜΑΝΑ και αποτελούν ταυτόχρονα το όραμα πίσω από τη δημιουργία του από την Πρόεδρο Κυρία Randa Ghandour.

Οι Εθελοντές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους είναι περισσότεροι από 55. Οι περισσότεροι ξεκίνησαν την προσφορά τους από την αρχή της λειτουργίας του ΜΑΝΑ  και συνεχίζουν ανελλιπώς μέχρι και σήμερα, ενώ κάποιοι προστέθηκαν στην πορεία προσφέροντας τις υπηρεσίες τους ανά διαστήματα σύμφωνα με το επαγγελματικό τους πρόγραμμα.

Οι δωρεάν υπηρεσίες που παρέχει το ΜΑΝΑ, διευκολύνουν την αποκατάσταση και την επαναφορά κάθε γυναίκας στον κανονικό ρυθμό ζωής της, παρόμοιο με εκείνον που ακολουθούσε πριν την εμφάνιση της νόσου.

Ενδεικτικά αναφέρονται μερικές από τις δωρεάν υπηρεσίες του ΜΑΝΑ:

  • Ψυχολογική-Ψυχοκοινωνική Συμβουλευτική & Υποστήριξη
  • Διατροφικές Συμβουλές
  • Μαθήματα yoga, pilates, διαλογισμός, γυμναστική, χορός, δραματοθεραπεία, χοροθεραπεία και άλλα προγράμματα σωματικής και πνευματικής άσκησης
  • Υπηρεσίες Αισθητικής για την περιποίηση προσώπου & σώματος
  • Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης
  • Σεμινάρια σχετιζόμενα με τον καρκίνο του μαστού και κάθε μορφής γυναικολογικό καρκίνο

Ακόμη, κατά το 4ο έτος λειτουργίας του, το Σπίτι του ΜΑΝΑ σε συνεργασία με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθήνας καθηγητή Κύριο Δημόπουλο και το Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, ξεκίνησε την υλοποίηση δωρεάν Γονιδιακού Ελέγχου κατά περιόδους, με σκοπό την εκτίμηση της κληρονομικότητας, αλλά και την προσαρμογή του θεραπευτικού σχήματος σε γυναίκες με καρκίνο μαστού και κάθε γυναικολογικό καρκίνο.

Με Το Σπίτι του ΜΑΝΑ μπορείτε να επικοινωνήσετε για περισσότερες πληροφορίες με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Tηλεφωνικά, στο 210-7295 546 κατά τις ώρες 10:00-17:00, Δευτέρα έως και Παρασκευή. (Ρηγίλλης 10, ΤΚ 10674, Αθήνα)
  • Ηλεκτρονικά, είτε με email  info@manaorg.org είτε συμπληρώνοντας την ειδικά διαμορφωμένη φόρμα επικοινωνίας  www.manaorg.com
  • Στη σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/manamazigiatizoi/ και στο Instagram account: @manaorg
Author